Neierasts aukstums piemeklē Eiropu: Dažviet reģistrēti -17 grādi (56)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Maijam neraksturīgi liels aukstums aptvēris Eiropas rietumu un centrālo daļu, piektdienas rītā augstākajos Alpu kalnos reģistrēts sals līdz -17 grādiem, liecina dati no meteoroloģisko novērojumu stacijām.

Gan vietām Alpu reģionā, gan Lielbritānijā, Beļģijā, Nīderlandē un Vācijā, kā arī vismaz 15 vietās Francijā pārspēts 24.maija aukstuma rekords.

Kalnu apgabalos vietām snieg, Alpos pat stipri - Itālijas ziemeļaustrumos šajās dienās gaidāms pusmetrs jauna sniega. Stipra snigšana skārusi arī dažus Austrijas apgabalus, kur sinoptiķi brīdina, ka zem sniega svara var lūzt koki, bloķējot ceļus un dzelzceļa līnijas un pārtraucot elektroapgādi.

Brīdinājums par snigšanu piektdien izsludināts arī vietām Francijā, Vācijā, Šveicē, Slovēnijā un Spānijas ziemeļos.

Auksts laiks Eiropas rietumu un centrālajā daļā gaidāms arī nākamnedēļ, prognozē sinoptiķi.

Lielbritānijas meteoroloģijas dienests «Met Office» paziņojis, ka šā gada pavasaris Apvienotajā Karalistē ir aukstākais kopš 1979.gada.

Kompānija «Weather Services International» 22.maijā publicēja jaunāko sezonālo prognozi, kurā teikts, ka Britu salās un daudzviet citviet Rietumeiropā gaidāma kārtējā vēsā un mitrā vasara, savukārt Austrumeiropā, jo īpaši Krievijā, atkal gaidāma karsta vasara. Šāds laikapstākļu sadalījums dominējis kopš 2007.gada vasaras.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu