Neiesaka peldēties Salacgrīvas pludmalē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Krakops/LETA

Pēc jūlija beigās veiktajām peldūdens kvalitātes pārbaudēm mikrobioloģiskā piesārņojuma dēļ nav ieteicams peldēties Salacgrīvas novada Salacgrīvas pludmalē.

Kā portāls «Apollo» uzzināja Veselības inspekcijā, pārējās 45 oficiālajās peldvietās peldūdens kvalitāte atbilst prasībām un peldēties ir atļauts.

Lai arī šobrīd oficiālajās peldvietās zilaļģu klātbūtne nav konstatēta, tomēr, ņemot vērā šā brīža labvēlīgos laika apstākļus, kas veicina zilaļģu vairošanos, un arī turpmāk prognozēto karsto laiku, Inspekcija aicina iedzīvotājus izvērtēt peldvietas drošību, īpaši attiecībā uz zilaļģēm.

Zilaļģu savairošanos tādā koncentrācijā, kas varētu apdraudēt peldētāju veselību, lielāka iespējamība ir novērot iekšzemes ūdeņos, it īpaši ezeros un dīķos. Arī jūras ūdeņos zilaļģes ir sastopamas, taču parasti to apjoms piekrastē nav liels, un tās reti tiek izskalotas krastā.

Veicot peldvietas ūdens apskati, būtu jāņem vērā šādas zilaļģu savairošanās pazīmes: Sākumā, kamēr zilaļģes nav savairojušās lielā daudzumā, tās izskatās kā mazi zaļi vai dzeltenīgi punktiņi ūdenī; jo lielākā koncentrācijā zilaļģes savairojas, jo ūdens kļūst biezāks, duļķaināks, krāsa var būt izteikti zaļa, var būt arī dzeltenīga vai dzeltenbrūna. Ūdens var pārklāties ar zilganzaļu plēvi un tam parādās neraksturīga smaka. Zilaļģēm atmirstot un sadaloties, krāsa kļūst neizteiksmīgāka, pelēkbrūna.

«Ja tiek novērotas minētās pazīmes, aicinām iedzīvotājus šādā ūdenī nepeldēties un īpaši parūpēties, lai šādā ūdenī nepeldas bērni,» norāda inspekcijā.

Ūdens kvalitāti 46 oficiālajās jūras un iekšzemes peldvietās Veselības inspekcija pārbauda visu peldsezonu – no 15.maija līdz 15.septembrim, ņemot ūdens paraugus peldvietās katru mēnesi. Nākamās plānveida analīzes tiks veiktas augusta beigās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu