Neikšāns un Dzirkals Grieķijā uzvar 10 ātrumposmos, apliecinot konkurētspēju N4 klasē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Latvijas Mobilā Telefona (LMT) rallija komandas» ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals sacensību seriāla «Rally Class» otrajā posmā «Acropolis Rally 2012», kas no 24. līdz 27. maijam notika Grieķijā, bija ātra, izcīnīja 10 uzvaras ātrumposmos, taču tehniskās problēmas liedza sasniegt finišu.

«Acropolis Rally 2012» ir viens no grūtākajiem rallijiem visā WRC čempionāta kalendārā. To uz savas ādas izbaudīja arī «LMT rallija» komandas ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals. Jau trešajā ātrumposmā viņi bija spiesti izstāties norautas aizmugurējās pusass dēļ, taču, saņemot ievērojamu sodu par neveiktajiem ātrumposmiem, nākamajā dienā rallijā atgriezās, lai nopelnītu punktus «Rally Class» kopvērtējumā. Arī atgriešanās diena nepagāja bez tehniskām problēmām – «Subaru Impreza STI» rallija automobilim nolūza ātrumpārslēdzēja svira, taču tas Andim netraucēja pierādīt savu augsto klasi. Latviešu ekipāža rallijā kopumā četros ātrumposmos bija ātrākā no visiem N4 klases dalībniekiem, un izcīnīja desmit ātrumposmu uzvaras «Rally Class» ieskaitē.

Rallija noslēdzošajā dienā Neikšāns un Dzirkals turpināja cīņu par ātrumposmu uzvarām, kas dod papildus punktus «Rally Class» kopvērtējumā, taču 20. ātrumposmā viņu sporta automašīnai nolūza aizmugurējās piekares svira, kā dēļ par nokļūšanu līdz finišam bija jāaizmirst.

«Esam ļoti apmierināti ar ātrumu, kādu spējam uzrādīt ātrumposmos. Šoreiz uz starta devās gan mūsu tiešie konkurenti, gan PWRC čempionāta dalībnieki – kopumā sešpadsmit N4 klases ekipāžas, un tajos ātrumposmos, kuros finišējām, mēs bijām vieni no ātrākajiem vai paši ātrākie. Tas nozīmē, ka esam konkurētspējīgi pasaules līmenī. Sezona nav beigusies un vēl ir atlikuši četri «Rally Class» posmi,» atzīst Neikšāns.

Nākamais «Rally Class» sacensību seriāla posms būs asfalta rallijs «ADAC Rallye Deutschland», kas notiks no 24. līdz 26. augustam. Šis rallijs ir iekļauts arī PWRC kalendārā, tādēļ uz starta atkal stāsies daudz N4 klases automašīnas. Līdz tam «LMT rallija komandas» ekipāža Andis Neikšāns un Pēteris Dzirkals plāno 8. un 9. jūnijā startēt «Rally Madona 2012», kā arī 20. un 21. jūlijā «Rally Estonia 2012».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu