Neitralizēs Jelgavas centrā atrasto mīnu, satiksme atjaunota (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Šodien, 5.septembrī, Zemessardzes 54.Inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīru grupa devās izsaukumā uz Jelgavu, kur Lielās un Akadēmijas ielu remonta laikā tika atrasts sprādzienbīstams priekšmets. Notikumu vietā tika apturēta satiksme.

Karavīri, ierodoties notikumu vietā, konstatēja, ka sprādzienbīstamais priekšmets ir II pasaules kara prettanku mīna. NMN speciālisti remontdarbu vietu pārmeklēja ar mīnu meklētājiem, bet vairāk sprādzienbīstamu priekšmetu neatrada. Savukārt atrasto mīnu sapieri neitralizēs Ādažu poligonā. Satiksme Jelgavas centrā ir atjaunota.

Rudenī, kad aktīvi tiek veikti dažādi zemes apstrādes darbi, bieži tiek atrasti aizdomīgi priekšmeti, tāpēc Nacionālie bruņotie spēki (NBS) lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un, atrodot šādus priekšmetus, tos neaiztikt. Par tiem jāziņo tuvākajā policijas nodaļā vai pa telefonu 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kas atrastos priekšmetus neitralizēs.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu