Neizslēdz, ka nauda fotoradaru iegādei varētu būt nākamgad (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis neizslēdz iespēju, ka naudu stacionāro fotoradaru iegādei varētu piešķirt no nākamā gada budžeta grozījumiem.

Ministrs šodien žurnālistiem sacīja, ka par to, cik daudz būs nepieciešams naudas jaunu stacionāro fotoradaru iegādei, varēs runāt, kad Iekšlietu ministrija kopā ar Satiksmes ministriju būs sagatavojusi plānu par jauno fotoradaru iegādi, izvietošanu un atbildīgo institūciju.

«Tas nenozīmē, ka pirksim uzreiz lielos kvantumos. Tas būs vairāku gadu projekts,» teica Kozlovskis.

Jautāts, vai līdzekļi jaunu fotoradaru iegādei varētu būt arī nākamā gada budžetā, viņš sacīja, ka viss būs atkarīgs no tā, kā pildīsies budžets. Ja tas pildīsies tikpat labi, kā tas bija šogad, tad, iespējams, varēs piešķirt līdzekļus fotoradaru iegādei.

Savukārt premjerministrs Valdis Dombrovskis (V) sacīja, ka vēl ir pāragri spriest, vai līdzekļi fotoradaru iegādei tiks piešķirti no nākamā gada budžeta. Taču ir skaidrs, ka tos ieviesīs uz valsts institūciju bāzes, nepiesaistot privātos partnerus.

Dombrovskis arī lūdzis Iekšlietu ministriju precizēt informāciju, kāda būs fiskālā ietekme no fotoradaru darbības pārtraukšanas. Runa varētu būt par aptuveni 2-3 miljoniem negūtās peļņas, informēja valdības vadītājs.

Jau ziņots, ka valdība šodien aiz slēgtām durvīm nolēma atbalstīt Iekšlietu ministrijas (IeM) sagatavoto priekšlikumu un neatpirkt fotoradarus no Vācijas ražotāja «Vitronic Dr.-Ing. Stein Bildverarbeitungssysteme GmbH» («Vitronic GmbH»), žurnālistus informēja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis.

Šādu priekšlikumu IeM bija sagatavojusi, izvērtējot kompānijas «Pricewaterhouse Coopers» (PwC) auditoru sagatavoto ziņojumu, kurā norādīts uz fotoradaru pārņemšanas iespējamiem riskiem, prognozējamajiem finansiālajiem ieguvumiem un zaudējumiem.

Vienlaikus valdība atļāva IeM Nodrošinājuma valsts aģentūrai un Valsts policijai (VP) veikt nepieciešamās iepirkuma procedūras, lai aprīkotu policijas transportlīdzekļus ar radariem un videoieraksta sistēmu. Policijas automašīnās uzstādītos radarus plānots modernizēt un pārbūvēt par summu, kas nepārsniedz 487 874 latus.

Ministru kabinets uzdeva IeM kopīgi ar Satiksmes ministriju (SM) izvērtēt iespējamos stacionāro fotoradaru ieviešanas risinājumus Latvijā un līdz 2013.gada 1.martam iesniegt priekšlikumus par institūciju, kura nodrošinās fotoradaru ieviešanu, kā arī fotoradaru ieviešanas termiņiem.

Satiksmes ministrijā skaidro, ka tai ir bijušas sarunas ar Iekšlietu ministriju par jautājumiem, kas saistīti ar fotoradaru turpmāko darbību uz Latvijas ceļiem, un līdz 1.martam iesniegs valdībā priekšlikumus fotoradaru turpmākās darbības modelim.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu