Nenovērtējiet čības par zemu! (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Publicitātes foto

Nav ikdienišķāku un pašsaprotamāku apavu par čībām – neviena māja Latvijā nav iedomājama bez ērtiem mājas apaviem, kuros iekāpt, tiklīdz pārkāpjam tās slieksni. Tomēr nenovērtējiet čības par zemu! To izvēlē jābūt īpaši rūpīgiem, jo čības ir apavi, ko ikdienā lietojam visu cauru gadu! Kā izvēlēties ērtas čības ne tikai sev, bet arī svētku dāvanā saviem mīļajiem? Ar dažiem noderīgiem padomiem talkā nāk Euroskor veikalu vadītāja Līga Matīsa.

Neatkarīgi no čību modeļa, krāsas, stila un materiāla, tām viennozīmīgi jābūt kvalitatīvām, jo ir ļoti svarīgi, lai kājas pēc nogurdinošas dienas mājās varētu pienācīgi atpūsties.

«Euroskor veikalu plauktos pārsvarā ir čības ar norādi – Bio. Tas norāda, ka apavi, īpaši zole, ir anatomiski pareizi veidota,» skaidro Līga Matīsa. «Īpaši nozīmīgi tas ir, izvēloties čības bērniem, jo viņiem kāja vēl tikai veidojas un ir svarīgs pareizs pēdas pacēlums.»

Cilvēkiem, kam ir problēmas ar kauliem, vajadzētu izvēlēties čības, kam ir bio zole, bet augšpusē ērti regulējamas siksniņas.

Veikalu piedāvājums ir ļoti plašs, tāpēc ikviens atradīs savai gaumei piemērotas čības – sākot no elegantām izejamajām čībām uz papēdīša, kurās sagaidīt ciemiņus, līdz pūkainiem čībzābaciņiem.

«Vienas no labākajām čībām noteikti būs ādas – tās ir kvalitatīvas, elpojošas, tātad kājām būs ērti un tās nesvīdīs, taču jārēķinās, ka čības būs kurpju cenā,» stāsta Līga Matīsa. Ja dzīvokļos auksti, lielisks risinājums būs čības ar dabīgo kažokādu.

Dāmas, kas ikdienā pārsvarā staigā augstpapēžu apavos, bieži arī čības izvēlas uz neliela papēdīša. Tomēr īpaša uzmanība jāpievērš tam, lai čības būtu stabilas un ar pilno zoli.

Visbiežāk cilvēki izvēlas kokvilnas čības - tajās kāja elpo un nesvīst, čības ir viegli kopjamas, un arī to cenas ir draudzīgas.

Svarīgi atcerēties, ka čības ir tādi paši apavi kā citi un noteikti jālaiko. Un tām jāder uzreiz! Nedrīkst paļauties uz to, ka čība pastiepsies un kāja ieies dziļāk. Uzmanība jāpievērš arī kantītei čības aizmugurē – tai noteikti jābūt aiz papēža, jo tā paredzēta tam, lai kāja neslīd ārā no apava. Ja čības nederēs, tās ne tikai būs neērtas, bet traucēs kājām atpūsties.

«Pēc tirdzniecības apjomiem jūtam, ka čības bieži tiek pirktas Ziemassvētku dāvanām. Tas, protams, izslēdz piemērīšanas iespēju, tāpēc, pirms iegādājaties čības saviem tuviniekiem, klusiņām izmēriet cilvēka veco čību iekšpusi,» iesaka Līga Matīsa.

Čības ir apavi, kas aktuāli visu cauru gadu - vasarā plānākas, ar vaļējiem purngaliem, bet ziemā biezākas, ar vilniņu un pat pavisam slēgtas. Materiāli, krāsas un dizains – šobrīd veikalu piedāvājums ir tik plašs, ka katrs atradīs kāroto. Galvenais, lai kājām būtu ērti, tās varētu elpot un atpūsties.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu