Neo savdabīgā akcijā vēršas pret Rīgas pilsētas izpilddirektoru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Neo jeb Ilmārs Poikāns savdabīgā akcijā aicina vērsties pret Rīgas pilsētas izpilddirektoru Juri Radzēviču. Šādi Neo protestē pret Rīgas domes lēmumu neļaut atmodas koncerta «Tautas lūgšana» organizēšanu 11.novembra krastmalā.

Neo ierakstā tviterī raksta: «akcija «Pieskaries Radzēviča sirdij». Teksts «Dievs mīl arī tādus kā Tu! Nebaidies, atver savu sirdi!». Viņš norāda Radzeviča mobilā telefona numuru un e-pasta adresi.

Nākamajā ierakstā Neo norāda, ka kontaktinformācija ņemta no publiski pieejamas vietnes.

Iepriekš Radzeviča preses sekretārs Uģis Vidauskis aģentūrai LETA skaidroja, ka «Tautas lūgšanas» koncerta rīkošana 11.novembra krastmalā liegta pārmērīgo satiksmes ierobežojumu dēļ.

Kā norādīja Vidauskis, 11.novembra krastmala parasti tiekot slēgta tikai lielos valsts un pašvaldības pasākumos. «Tautas lūgšanas» koncerta rīkošana, ieskaitot sagatavošanu un demontāžu, prasītu satiksmes slēgšanu uz divām dienām, kas būtu nesamērīgi liels apgrūtinājums rīdziniekiem.

Pašvaldība piedāvājusi pārcelt koncertu uz Mežaparku. Tas pieteikts kā publisks izklaides pasākums, tāpēc tā rīkotāju sašutums par it kā pulcēšanas un vārda brīvības ierobežojumiem ir nepamatots, uzsvēra izpilddirektora pārstāvis.

««Pūtiet taures Ciānes kalnā, gavējiet godbijībā, izsludiniet grēku nožēlas dienu. Savāciet vienuviet visu tautu, svētījiet draudzi, sapulciniet tautas vecajus, savediet un sanesiet kopā visus bērnus un zīdaiņus! Līgavainis lai iziet no savas mītnes un līgava no savas dzīvojamās telpas! Lai priesteri, Tā Kunga kalpi, stāv raudādami starp Tempļa priekštelpu un altāri un lai saka: saudzē un žēlo, ak Kungs, Savu tautu, neatstāj kaunā savu mantojumu, lai citas tautas pār to nevaldītu zobodamās! Kādēļ Tu gribi atļaut, lai tautas par to saka cita citai brīnīdamās: kur tad nu ir viņu Dievs?» Tad tas Kungs stingrā apņēmībā iestājās par savu zemi un pasargāja no iznīcības Savu tautu,» ar šādu ievadu sākas pašvaldībā iesniegtais pieteikums pasākuma rīkošanai.

Kā pasākuma misija minēta «Latvijas tautas garīgā atmoda un nācijas izdzīvošana», bet mērķis - «vienoties kopīgā dziesmā un lūgšanā».

Pasākuma pieteikumā teikts, ka dievkalpojumu-koncertu organizē «Latvijas tauta». Tiek solīts, ka tajā piedalīsies «mūziķi, aktieri, dejotāji, inteliģence un citas sabiedrībā pazīstamas autoritātes ar kristīgām vērtībām, kā arī tauta ģimenes».

Kā ziņots, pasākuma organizatori uzskata, ka pašvaldības piedāvātā iespēja organizēt koncertu Mežaparkā ir nereāla, jo tur ir tumšs un ne visi var nokļūt.

Koncerta «Tautas lūgšana» organizatori cer, ka tauta palīdzēs pārliecināt Rīgas pašvaldību atļaut koncertu 11.novembra krastmalā, kas paredzēts no plkst.21 sestdien, 25.septembrī, līdz svētdienas, 26.septembra, plkst.9.

Kā stāstīja domubiedru grupas, kas sevi dēvē par Latvijas patriotiem, pārstāve Ieva Leinasare, pirms pusotra mēneša vairāk nekā simts cilvēku vienojās organizēt koncertu «Tautas lūgšana». Koncerta organizēšanā bez atlīdzības iesaistījušies dažādu profesiju cilvēki - mūziķi, dziedātāji, režisori, skaņu un gaismas speciālisti, mediķi, tīrības uzturētāji.

«Tautas lūgšana ir paredzēta naktī, jo tauta ir gatava ziedoties un lūgties par savu valsti, dziedot vienu nakti un neguļot. 11.novembra krastmala tika izvēlēta tāpēc, ka 1990.gadā tur notika lielākā daļa no Atmodas laika pasākumiem. Krastmala pieder tautai, un tā tur drīkst pulcēties un dziedāt,» stāsta Leinasare.

Ar pasākuma rīkošanu ir saistīts Poikāns. «Tautas lūgšanas» pasākumu viņš salīdzināja ar latviešu strēlnieku pulcēšanos, lai lūgtos un būtu kopā «pirms došanās kaujā». Tomēr Poikāns uzsvēra, ka pasākums bijis iecerēts kā pulcēšanās ārpus partiju politikas un arī kā starpkonfesiju sanākšana. «Baznīcai ar to nav nekāda sakara,» viņš sacīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu