Nepieredzējušiem autovadītājiem ieteicams imitēt bīstamas situācijas uz ceļa

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pētījumu rezultāti liecina, ka tie autovadītāji, kas nekad nav iekļuvuši satiksmes negadījumā, uz bīstamām situācijām uz ceļa reaģē daudz ātrāk nekā tie, kuriem jau ir pieredze ar satiksmes negadījumiem.

Gados jauni autovadītāji daudz sliktāk spēj novērtēt situāciju uz ceļa un identificēt potenciālos draudus kā pieredzējušākie. Viņiem nepieciešams arī vairāk laika atbilstošai reakcijai, un tam, saskaņā ar pētījumiem, ir ietekme uz aptuveni 44% satiksmes negadījumu, kuros iesaistīti gados jaunāki vadītāji. 

Lai laikus pamanītu potenciālās briesmas uz ceļa, nepieciešams rūpīgi vērot apkārtni, spēju atpazīt draudus un zināt, kā no tiem izvairīties. Ātra un galvenais, atbilstoša reakcija uz briesmām ir ļoti būtisks faktors,» skaidro "Renault" Braukšanas Skolas direktors. «Tieši tāpēc ir vērts imitēt šādas situācijas drošā vidē, piemēram, īpašos treniņlaukumos un apmācībās.»

Pētījumi pierāda, ka spēja identificēt potenciālos draudus ir cieši saistīta ar autovadītāja braukšanas pieredzi. Gados jauni un nepieredzējuši autovadītāji daudz neuzmanīgāk novērtē situāciju uz ceļa un apkārt, salīdzinot ar tiem autovadītājiem, kas guvuši lielāku pieredzi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu