Nepilngadīga meitene izraisa traģisku avāriju, ar auto uzbraucot soliņam (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Valmierā trešdien bojā gājusi pusaudze un cietusi sešus gadus veca meitene, kad kādas nepilngadīgas meitenes vadīta automašīna uzbraukusi soliņam, uz kura sēdēja abi bērni, aģentūra BNS uzzināja Valsts policijā.

Negadījums notika Koku ielā, Valmierā. 1996.gadā dzimusi meitene ar automašīnu «Dodge» uzbrauca pie mājas esošajam soliņam, uz kura sēdēja abas meitenes, viena dzimusi 2006.gadā, otra - 2000.gadā.

Negadījumā no gūtajām traumām gāja bojā pusaudze, savukārt sešus gadus vecā meitene nogādāta slimnīcā.

Kā portālam «Apollo» pavēstīja Vidzemes reģiona policijas pārvaldes pārstāve Dace Jukāma, 16 gadus vecā valmieriete pie auto stūres bija sēdusies, neskatoties uz to, ka viņai nebija ne transportlīdzekļa vadītāja tiesības, nedz arī mācību braukšanas atļaujas.

Pēc sākotnējās informācijas nelaime notikusi, jo jauniete sajaukusi automašīnas pedāļus.

Par notikušo policijā uzsākts kriminālprocess un izmeklēšanas laikā tiks noskaidroti visi notikušā apstākļi.

Kriminālprocess sākts par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi.

Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

Policija atkārtoti vērš iedzīvotāju uzmanību, ka nav pieļaujama nepilngadīgu jauniešu sēšanās pie transportlīdzekļa stūres, ja nav iziets ceļu satiksmes noteikumu apmācības kurss un nokārtota mācību braukšanas atļauja.

Kopumā pagājušajā diennaktī reģistrēti 50 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki, bet viens gājis bojā.

Pie stūres braucam reibumā pieķerti 25 vadītāji no tiem deviņi pārvietojās ar velosipēdu vai motorolleru.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu