NEPLP nevērtē iespēju uz septiņām dienām slēgt LNT (43)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) nav vērtējusi iespēju par atkārtotiem pārkāpumiem uz septiņām dienām slēgt televīzijas kanālu LNT, to biznesa portālam «Nozare.lv» atzina NEPLP pārstāve Aija Dulevska.

Kā ziņots, šajās dienās NEPLP nolēmusi piemērot sodu AS «Latvijas Neatkarīgā televīzija» par slēpto reklāmu kanālā LNT. 1000 eiro sods piemērots par pārkāpumiem raidījumā «900 sekundes» laika posmā no 2013.gada 30.jūlija līdz 2.augustam.

Savukārt 2013.gada 3.jūnijā NEPLP nolēma ar 500 latiem (vairāk nekā 700 eiro) sodīt «Latvijas Neatkarīgo televīziju» par to, ka LNT raidījumā «Precamies» ar ieteicošām atsaucēm tika popularizēta dāvanu karte «Fromme» un vitamīni «Gritamin».

Kā teikts Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, slēpti audio vai audiovizuāli komerciāli paziņojumi ir aizliegti.

Likuma 21.pants nosaka, ka NEPLP ir tiesības uz laiku līdz septiņām dienām apturēt elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbību, ja tas gada laikā atkārtoti pārkāpis šo likumu.

Dulevska uzsvēra, ka slēgt televīzijas kanālu kaut uz laiku par slēpto reklāmu ir nesamērīgi un NEPLP šādu sodu neplāno uzlikt. Turklāt, esot iesniegti priekšlikumi grozījumiem likumā, lai atceltu normu, kas nosaka, ka NEPLP anulē apraides atļauju vai retranslācijas atļauju, ja elektroniskais plašsaziņas līdzeklis trīs reizes gada laikā ir administratīvi sodīts par šā likuma pārkāpumu.

Dulevska uzskata, ka šādi sodi, piemēram, par slēpto reklāmu, ir nesamērīgi.

Kā informēja «Modern Times Group» pārstāve Marta Zandersone, LNT uzlikto 1000 eiro sodu uzskata par nepamatotu un to pārsūdzēs. Sods esot par preses apskatu, kas tiek sagatavots raidījumam «900 sekundēs». NEPLP ieskatā, kādam preses izdevumam apskatā ir veltīts pārāk ilgs laiks.

Arī iepriekš uzlikto sodu LNT pārsūdzēja. Jau ziņots, ka Administratīvā rajona tiesa LNT sūdzību par NEPLP uzlikto sodu vērtēs 2014.gada 11.martā.

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu