NEPLP uzdod mēneša laikā atjaunot «Radio 101» programmas formātu (11)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) šodien uzdeva «Radio 101» mēneša laikā atjaunot programmas formātu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja NEPLP Informācijas centra vadītāja Sanita Blomniece.

NEPLP nolēma izteikt brīdinājumu SIA «Radio Trīs» par apraides atļaujas noteikumu pārkāpšanu, neievērojot programmā «open RADIO 101 FM» apraides atļaujā norādītajos darbības pamatnosacījumos noteikto programmas formātu, kā arī ziņu un oriģinālraidījumu proporciju.

Minētais pārkāpums jānovērš līdz 2013.gada 6.jūlijam.

Kā ziņots, «Radio 101», kuru nesen izsolē nopirka Krievijas pilsonis Vitālijs Ņikitenko, 14.maijā pārtrauca raidīt, nedarbojās arī radiostacijas mājaslapa internetā. Pēc tam tika nodrošināta mūzikas atskaņošana. Kā skaidroja radiostacijas valdes loceklis un bijušais īpašnieks Edgars Mencis, «Radio 101» tiek nodrošināta darbība tik daudz, lai ēterā nebūtu klusuma. Tiek nodrošināta mūzikas atskaņošana, bet dīdžeji radio nestrādā.

Pašlaik notiek viedokļu apmaiņas un saskaņošanas process ar jauno radio īpašnieku. «Kamēr nav skaidrs, kas, ar ko un kā, tikmēr radio nevar strādāt,» iepriekš teica Mencis. Viņš uzsvēra, ka pārrunu process nebūs ātrs.

Ņikitenko «Radio 101» iegādājās 30.aprīlī notikušajā izsolē, kuru rīkoja likvidējamās «Latvijas Krājbankas» («Krājbankas») administrators SIA «KPMG Baltics». Izsoles sākumcena bija 50 000 latu, bet Ņikitenko piedāvājis cenu, kas vairākas reizes pārsniegusi sākumcenu. Precīza darījuma summa gan netiek atklāta.

Izsolē pārdotas «Radio 101» juridiskās īpašnieces SIA «TeleMedia centrs» un tās meitasuzņēmumu SIA «Radio Trīs» un SIA «Radio Zemgale» kapitāldaļas 100% apmērā, kā arī «Krājbankas» prasījuma tiesības pret šiem uzņēmumiem 499 697 latu apmērā. Kapitāldaļas un prasījuma tiesības tika izsolītas kā vienots lietu kopums.

«Radio 101» juridiskais īpašnieks «TeleMedia centrs» reģistrēts 2010.gada 5.janvārī. Tā īpašnieks bija bijušais «Radio SWH» finanšu direktors, «Radio 101» valdes priekšsēdētājs Mencis.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu