Nerips: Varbūt vajadzēja vairāk riskēt (28)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Aigars Nerips intervijā portālam «Apollo» pastāstīja par to, ko viņam kā trenerim, iespējams, būtu vajadzējis darīt citādāk.

«Domāju, ka varbūt vajadzēja taktiski riskēt ar vēl kādiem spēles uzdevumiem, kurus bijām mēģinājuši. Varbūt vajadzēja pamēģināt pieķert pretinieces pa visu laukumu,» vaicāts par kļūdām, kuras treneris atzīst kā savējās, atbild Nerips. «Taču, kad rezultāts šūpojas, bieži vien vari «iegrābties» ar šādiem risinājumiem - nevis iegūt, bet atlaist pretinieces rezultātā vēl tālāk.»

«Otrkārt, man patīk operēt ar 10-12 spēlētājām, bet šogad tas neizdevās un šis skaitlis saruka līdz 8-10 spēlētājām,» skaidro treneris. «Iespējams, vajadzēja vēl papildus likt strādāt tām spēlētājām, kuras bija atgājušas nosacītā rezervē un mačos nedeva tik lielu pienesumu. Vajadzēja likt vairāk strādāt treniņos, lai spēlētājas kaut ko lauztu sevī jau pirms finālturnīra. Šoreiz tālāko rezervistu sportiskā forma un varēšana diezgan ievērojami atšķīrās no pirmā astoņnieka, un diemžēl nepievilkās klāt. Jāatzīst, ka pēc pārbaudes spēlēm, kad komanda bija paveikusi kopīgo darbu, rezervistēm bija vēl papildus jāskrien, lai neatpaliktu sportiskajā formā. Citus gadus tas nebija jādara

«Šad tad «uzmetām» sīkus presingus, piemēram, mačā pret serbietēm tādā veidā dabūjām pāris negaidītas bumbas. Varbūt to varējām darīt biežāk. īsāk sakot, varbūt vajadzēja vairāk riskēt,» saka Nerips.

«Acīmredzot pēc pārbaudes spēlēm vēl un vēl vajadzēja atkārtot, ka vēl neesam tik labas un ka pārbaudes spēļu rezultāti nav objektīvi. Par to vajadzēja pacīnīties,» atzīst treneris. «Trenerim reizēm nākas izraisīt arī konfliktus, lai tādā veidā «paceltu» komandu. Bija arī tādi. Tie nebija mākslīgi radīti, bet sīki konflikti bija un pārbaudes spēlēs tie deva rezultātu - dažu labu spēlētāju izdevās pamodināt.»

P.S. Tuvākajās dienās portālā «Apollo» piedāvāsim pilnu interviju ar Latvijas dāmu basketbola izlases galveno treneri Aigaru Neripu.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu