Neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem, Muzeju nakts pasākumi bijuši plaši apmeklēti

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Lita Krone

Neskatoties uz mainīgajiem laika apstākļiem, Muzeju nakts pasākumi bijuši plaši apmeklēti, aģentūrai LETA atzina Kultūras ministrijas (KM) sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Cilvēku atsaucība bijusi ļoti liela un pasākums izdevies.

Šogad īpaši liela interese bijusi par iestādēm, piemēram, Saeimu, Rīgas pili, kas Muzeju naktī piedalījušās pirmo reizi. Interesantu programmu spējušas nodrošināt iestādes, kuru pamatdarbība nav muzeji, piemēram, Rīgas Ekonomikas augstskola.

Pati Vizule Muzeju naktī apmeklējusi Motormuzeju, kur viesojušies vairāk nekā 7000 cilvēku un izveidojusies gara rinda, kurā bijis jāstāv pat divas stundas. Tiesa, arī rindā stāvētājiem bija nodrošināta izklaides programma.

KM pārstāve pauda gandarījumu par pasākuma norisi, raksturojot to kā «mierīgu un harmonisku».

«Pasākums notiek sesto reizi un jau kļuvis par tradīciju, kas liecina, ka apmeklētāji novērtē un prot baudīt šāda veida piedāvājumu,» sacīja Vizule.

Cilvēku interese bijusi tik liela, ka daudzi muzeji pagarinājuši darbības laiku.

Precīza informācija par Muzeju nakts apmeklējumu (tiks rēķināts apmeklējumu, nevis apmeklētāju skaits, jo Muzeju nakts apmeklētāji izvēlējās aplūkot vairākus pasākumus) skaitu varētu būt pieejama otrdien, 18.maijā, kad KM būs apkopojusi muzeju sniegto informāciju.

Kā ziņots, Muzeju nakts pagājusi bez starpgadījumiem, aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

Nekādi būtiski incidenti nav reģistrēti un sabiedriskie pasākumi noritējuši mierīgi.

Šonakt visā Latvijā notika ikgadējā starptautiskā akcija Muzeju nakts, kurā piedalījās 112 muzeji, kā arī apmeklētājus ar īpašām programmām sagaidīja citas apskates vietas - teātri, koncertzāles, bibliotēkas, grāmatnīcas, Rīgas Latviešu biedrības nams, Berga bazārs, klubs «Nabaklab», Saeimas ēka, Rīgas pils un daudzas citas, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijā.

Kopumā Muzeju naktī Latvijā darbojās apmēram 200 apskates vietas, pulcējot apmeklētājus no plkst.19 līdz plkst.1, bet dažviet pat ilgāk.

Šogad Muzeju nakts vienojošais moto bija «Par tīru pasauli!» - aicinājums pievērst uzmanību dabas un cilvēku radītās kultūrvides trauslajam skaistumam. Tīra apkārtne, tīras domas un darbi - tās ir vērtības, par kurām tiešāk vai netiešāk vēstīs muzeji, piedāvājot īpaši šim pasākumam veidotas programmas. Interesentiem būs iespēja izvēlēties gan skaļas un vērienīgas muzeju akcijas, gan klusus kamerstila pasākumus Rīgā un visos Latvijas novados.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu