Neticama izglābšanās: atrod vīrieti, kura laiva okeānā dreifējusi 16 mēnešus (104)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Klusajā okeānā esošā salu atolā atrasts kāds vīrs, kurš okeānā pavadījis 16 mēnešus. Kā vēsta ārvalstu mediji, izdzīvojušais vīrs devies no Meksikas uz Salvadoru, taču viņa kuģis avarējis.

Piektdien, 31.janvārī kļuvis zināms, ka Maršala salu grupā esošajā Ebona aolā uz sauszemes atrasts kāds vīrs, kurš okeānā ar septiņus metrus garo stikla šķiedras laivu nopeldējis apmēram 12 800 kilometru.

Norvēģu antropoloģijas students Ola Fjelstads, kurš Ebona atolā veic pētījumus, stāsta, ka izdzīvojušais runā tikai spāniski, un viņa vārds ir Hosē Ivans. Ivans atklājis, ka izdzīvojis ēdot bruņurupučus un putnus, kā arī dzēris bruņrupuču asinis. Tā kā uz laivas nebija zvejošanas aprīkojuma, Ivans bruņurupučus un putnus ķēris kailām rokām. Vīra laivā tika atrasts bruņurupucis.

Ir zināms, ka Ivans kopā ar vēl kādu vīru devies okeānā no Meksikas uz Salvadoru 2012.gada septembrī, taču viņu kuģis avarēja, tāpēc abiem nācies peldēt ar laivu. Tiesa, pirms dažiem mēnešiem Ivana kompanjons nomiris, tādēļ viņš ceļu turpinājis viens. Uz sauszemes Ivans ieradies noskrandušā apģērbā, ar ļoti gariem matiem un bārdu.

Fjelstads stāstījis, ka Māršala salu iedzīvotāji Ivanu atrada un aizveda uz galveno Ebona atola salu, kur vietējais mērs Jons de Brums sazinājās ar Māršala salu Ārlietu ministriju. Ministrijas pārstāvji 31.janvārī paziņoja, ka gaidīs vairāk informācijas par šī vīra izglābšanos.

Pagaidām Ivans paliks vietējās padomes mājās, kur viņu pabaros, tāpat vīram veikta vienkārša veselības pārbaude, kuras laikā secināts, ka viņam ir zems asinsspiediens. Ivans dzer daudz ūdeni un viņš pamazām atgūst spēkus, atzīmē Fjelstads.

Komentāri (104)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu