Latvijas premjeri brīdināti, ka viņus, iespējams, noklausās (138)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Katrs Latvijas premjers ir brīdināts par to, ka viņus, iespējams, noklausās, to intervijā LNT raidījumā «900 sekundes» atklāja bijušais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš.

Viņš norādīja, ka tieši pierādījumu tam neesot, bet netieša informācija par to esot liecinājusi.

«Laikam katram ministru prezidentam, kamēr esmu bijis SAB direktors, esmu izteicis brīdinājumus, ka viņiem jāņem vērā iespēja, ka viņu sarunas noklausās.Tajā laikā nebija runa par ASV, bet citām valstīm,» sacīja Kažociņš.

«Es neteiktu, ka tam gūts tiešs apstiprinājums, bet netieši - noteikti,» piebilda Kažociņš.

Kažociņš piezīmēja, ka esot grūti pārbaudīt, vai telefonsarunas tiešām tiek noklausītas.

«Kā jau teicu, premjers saprot ļoti labi, ka nevajag runāt pa mobilo telefonu lietas, kuras viņš negribētu, lai dzird kāds cits. Ja viņš vēlas runāt ko slepenu, mums ir nacionālais slepenais tīkls,» sacīja Kažociņš, piebilstot, ka Krievija ir ļoti ieinteresēta par notiekošo mūsu valstī gaidāmās Latvijas ES prezidentūras sakarā.

«Jārēķinās ar to, ka mūsu austrumu kaimiņš ir ļoti ieinteresēts par to, kas, piemēram, notiek Lietuvā, sākot ar ES prezidentūru un kā tas attīstīsies līdz mūsu ES prezidentūrai 2015.gada sākumā. Un tas nozīmēs, ka viņi izmantos visas metodes - gan normālās diplomātiskās, gan neformālās, mazāk formālās un spiegošanas metodes, lai uzzinātu, kas notiek valstī,» skaidroja Kažociņš.

Komentāri (138)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu