Nezināmi ļaundari sabojājuši strūklaku Esplanādē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pagaidām nezināmi ļaundari pagājušajā naktī sabojājuši strūklaku Esplanādē, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības aģentūras «Rīgas dārzi un parki» par strūklakām atbildīgais darbinieks Andis Gremze.

Vandaļi no strūklakas konstrukcijas izrāvuši tērauda un bronzas renes, bez kurām tā nevar darboties. Kā lēš Gremze, nodarītie zaudējumi varētu būt ap 300 latu lieli.

«Izskatās, ka ļaundari vairāk ir nodarījuši morālo, nevis materiālo kaitējumu,» sacīja Gremze un piebilda, ka sabojātās strūklakas detaļas būs iespējams atjaunot. «Rīgas dārzu un parku» pārstāvis pagaidām atturējās prognozēt, cik ilgi varētu turpināties strūklakas sabojāto un nozagto detaļu atjaunošana.

«Pats bēdīgākais, ka strūklaka kādu laiku nevarēs darboties,» piebilda Gremze.

Rīgā aprīļa otrajā pusē sāka darboties strūklaka skvērā pie Latvijas Nacionālās operas, nedēļu pirms tam galvaspilsētā sāka darboties Esplanādes strūklaka un strūklaka Vērmanes dārzā, bet jau ilgāku laiku iedzīvotājus priecē peldošās strūklakas, kas atrodas pilsētas kanālā pie Bastejkalna un Latvijas Nacionālās operas.

Jau ziņots, ka būvnieku vainas dēļ Rīgā kavējas vairāku strūklaku atjaunošana — līdz maija vidum bija jāsakārto Bastejkalna kaskādes strūklaka, Ziedoņdārza strūklaka un strūklaka Kronvalda parkā pie Kongresu nama.

Padomju laikos strūklakas Rīgā darbu parasti sākušas 15. maijā, aģentūrai LETA pastāstīja Gremze.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība iedzīvotājus šogad sola iepriecināt ar desmit strūklakām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu