NHL drafta prognozēs iekļauti četri Latvijas hokejisti (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Nacionālās hokeja līgas (NHL) centralizētās skautu sistēmas šīgada jauno spēlētāju pēdējās oficiālajās drafta prognozēs tiek minēti četri Latvijas hokejisti.

Potenciāli visaugstāk tiek vērtēts vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš Eiropā spēlējošo vārtsargu rangā ierindots sestajā vietā. Viņam līdzās starp Eiropas vārtsargiem drafta prognozēs tiek minēti vēl 14 vārtu vīri, bet no Ziemeļamerikas jaunajiem vārtsargiem sarakstā iekļauts 31 vārtsargs.

No Eiropā spēlējošajiem laukuma spēlētājiem rangā neviens Latvijas pārstāvis nav atrodams, bet Ziemeļamerikas hokeja pārstāvju vidū ir trīs Latvijas uzbrucēji - 145. numurs piešķirts Edgaram Kuldam, 159. pozīcijā seko uzbrucējs Ņikita Jevpalovs, bet ar 208. numuru izlikts Rihards Bukarts.

Ziemeļamerikā spēlējošo hokejistu drafta rangu veido kopumā 213 spēlētāji.

Šīgada NHL drafts risināsies 27. un 28. jūnijā Filadelfijā.

Pērnā gada NHL draftā ar kopējo 124. numuru Tampabejas «Lightning» komanda izvēlējās vārtsargu Kristeru Gudļevski, kurš jau savā pirmajā sezonā sevi veiksmīgi pieteicis Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā. Kopumā spēcīgākajā pasaules hokeja līgā draftēti tikuši 29 Latvijas hokejisti.

Draftēšana NHL komandās negarantē līguma noslēgšanu. Statistika liecina, ka 60% no draftētajiem spēlētājiem tā arī neaizvada nevienu NHL spēli.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu