NHL klubs «Devils» pārdots Filadelfijas «76ers» īpašniekam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Parādu nomocītais NHL klubs Ņūdžersijas «Devils» pārdots NBA kluba Filadelfijas «76ers» īpašniekam Džošam Herisam, vēsta portāls «Northjersey.com».

Jau vēstīts, ka trīskārtējo Stenlija kausa ieguvēju «Devils» kopējie parādi sasnieguši 230 miljonus dolāru (122 miljonus latu). Lai klubu glābtu, tika iesaistīta arī NHL vadība, kura apsvēra domu pārņemt klubu savā īpašumā, tomēr tā nenotika un komanda par vairāk nekā 320 miljoniem dolāru (169 miljoniem latu) pārdota Ņujorkas miljardierim Herisam un uzņēmējam Devidam Bliceram. Lielākā daļa parādu tikšot segta no iegādes summas.

Līdz ar darījuma noslēgšanu «Devils» īpašnieks vairs nav Džefs Vanderbīks, kurš šajā amatā bija kopš 2004. gada. Tomēr pēc kluba pārdošanas «Devils» prezidents joprojām būs Lū Lamoriello.

«76ers» komandu Heriss iegādājās 2011. gadā un arī toreiz vinņa sabiedrotais bija Blicers.

Jūnijā tika ziņots, ka «Devils» varētu iegādāties advokāts Endrjū Barovejs, kurš klubam jau iepriekš aizdevis naudu, taču viņš no šīs ieceres atteicās, kad bija sīkāk izpētījis grāmatvedības datus. Jau pērn tika ziņots, ka «Devils» atrodas uz bankrota robežas.

Aizvadītajā NHL regulārajā čempionātā «Devils» komanda 48 spēlēs izcīnīja tikpat punktu un ierindojās Austrumu konferences 11. vietā, neiekļūstot Stenlija kausa izslēgšanas spēlēs, bet gadu iepriekš «Devils» tika līdz Stenlijas kausa finālam, taču sērijā līdz četrām uzvarām ar 2-4 piekāpās Losandželosas «Kings».

«Devils» komanda Stenlija kausa finālā bija iekļuvusi pirmo reizi kopš 2002./2003. gada sezonas, kad pieveica Anaheimas «Mighty Ducks» komandu (šobrīd - Anaheimas «Ducks»). Tāpat «Devils» hokejisti Stenlija kausu izcīnīja arī 1995. un 2000. gadā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu