«Nike» izkonkurē «adidas» PK finālturnīrā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Zīmols «Nike» šī gada Pasaules kausa finālturnīrā futbolā pirmoreiz vēsturē piegādās spēļu formas vairāk komandu nekā tā sīvākie konkurenti «adidas».

Abi uzņēmumi paziņojuši, ka ir vadošie piegādātāji turnīrā, tomēr analītiķi secinājuši, ka «Nike» veicis agresīvu soli uz priekšu futbola tirgū. Kompānija, kas futbolā ienāca vien pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, paziņojusi, ka drīz futbolā varētu pelnīt vairāk nekā basketbolā, kur ir nozīmīgākais spēks.

Futbola laukumos tradicionāli aktīvāks bijis «adidas», kas ir arī oficiālais Pasaules kausa sponsors. Kaut uzņēmuma izpilddirektors Herberts Hainers šonedēļ paziņoja, ka tam būs «vadoša loma» Pasaules kausa finālturnīrā, pašlaik zināms, ka «adidas» ar ekipējumu nodrošinās vien astoņas valstsvienības, kamēr «Nike» - desmit.

Vēl vairākas komandas gan savus formu piegādātājus nav izziņojušas, bet galvenā konkurente šiem abiem uzņēmumiem ir «Puma», kas piegādās formas vismaz sešām valstsvienībām.

Kā ziņots, «adidas» lēš, ka tā peļņa šogad sasniegs aptuveni 830-930 miljonus eiro. Pērn novembrī «adidas» pagarināja ilgtermiņa sadarbības līgumu ar Pasaules kausa finālturnīra futbolā organizatoriem līdz 2030.gadam.

2014.gada Pasaules kauss no 12.jūnija līdz 13.jūlijam norisināsies 12 Brazīlijas pilsētās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu