«Nira fonds»: Projekts «Futuris» radījis jaunu standartu Rīgas centrā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas projekts «Futuris» Rīgā, Antonijas ielā 16a, pēdējā gada laikā ir demonstrējis Rīgas klusajam centram un Vecrīgai visaugstākos tirdzniecības tempus, kādi nav pieredzēti pat nekustamo īpašumu tirgus 2005.-2007.gadu «buma» laikā, teikts nekustamā īpašuma kompānijas «Nira fonds» sagatavotajā mājokļu tirgus aktualitāšu pārskatā.

Projekta «Futuris» pasūtītājs ir kompānija «Larix Property». Septiņstāvu 60 dzīvokļu dzīvojamā māja tika nodota ekspluatācijā 2012.gada pavasara beigās. Uzreiz pēc tam tika uzsākta dzīvokļu pārdošana. Šogad vasaras vidū piedāvājumā atlikuši vien četri dzīvokļi.

Šādi pārdošanas tempi Rīgas vēsturiskā centra projektos nav bijuši. Apartamentu Antonijas ielā vidējā pirkuma cena ir tuva 260 000 eiro (182 729 lati) jeb vidēji 3000 eiro (2108 lati) par kvadrātmetru.

«Lielākā daļa projekta «Futuris» dzīvokļu tika pārdoti ar kompānijas «Nira fonds» pārdevēju līdzdalību. No mūsu pieredzes varu teikt, ka tiešām kvalitatīvs un pilnībā gatavs produkts ir interesants plašai potenciālo pircēju auditorijai, un tāds ātri atrod savu pircēju,» stāsta kompānijas «Nira fonds» valdes locekle Jevgēnija Markova.

Viņa atzīmē, ka nams Antonijas ielā ir iepaticies dažādu valstu pārstāvjiem. Par tajā esošo dzīvokļu īpašniekiem ir kļuvuši Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Vācijas, Ķīnas un citu valstu pilsoņi. Šo projektu var uzskatīt par vienu no visveiksmīgākajiem Rīgas centra projektiem tādēļ, ka attīstītājs ļoti pārdomāti risināja jaunās mājas būvniecības jautājumus, norāda «Nira fonds».

Pēc kompānijas «Nira fonds» valdes locekļu domām, noteicošais kompleksa «Futuris» veiksmīgajā pārdošanā ir tas, ka daudzdzīvokļu māja atrodas vienā no pircēju vispieprasītākajām vietām - prestižajā klusajā centrā, minūtes gājienā no jūgendstila pērles Alberta ielas.

Attīstītājam ir izdevies nodrošināt augstu mājas un dzīvokļu kvalitāti. Tas attiecas ne tikai uz būvniecības materiālu izvēli un būvniecības tehnoloģiju ievērošanu. Arī Rīgas centra visdārgāko mājokļu potenciālie pircēji jau sen pievērš uzmanību gan optimālai gatavā produkta kvalitātes un cenas attiecībai tā pirkšanas brīdī, gan arī turpmākās ekspluatācijas izdevumu saprātīgumam, teikts «Nira fonda» pārskatā.

Pasūtītāja - kompānija «Larix Property» - esot pratusi uztvert svarīgākās prasības. Proti, visiem kompleksa dzīvokļiem ir optimāla platības un guļamistabu skaita, garderobes telpu un sanitāro mezglu attiecība. Var teikt, ka nav neviena lieka, nepārdomāta dzīvokļa kvadrātmetra, norāda «Nira fonds». Turklāt jūnija beigās konkursā «Energoefektīvākā ēka Latvijā 2013» projektu «Futuris» atzina par Latvijas energoefektīvāko jaunceltni.

Māju vēl pievilcīgāku dara tas, ka tā ir jauna kompleksa-kvartāla sastāvdaļa, kurā ir arī viesnīca, biroju ēka un kopīgs slēgts pagalms, kas rada šai vietai papildu drošības sajūtu. Turklāt nevienā citā Rīgas centra projektā neesot tik plašu divlīmeņu pazemes autostāvvietu - tajā var novietot 170 automašīnas.

Visas minētās priekšrocības ir atspoguļojušās pircēju aktivitātē - gandrīz desmit šī projekta dzīvokļu ir pārdoti klientiem, kuru paziņas iepriekš jau bija nopirkuši dzīvokļus šajā projektā, informē «Nira fonds».

«Projekts «Futuris» nosaka tirgū noteiktu līmeni un spilgti demonstrē to, kādus mājokļus Rīgas centrā vēlas saņemt potenciālie pircēji. Runājot par pēdējiem brīvajiem dzīvokļiem, manuprāt, to pārdošana neievilksies. Tie ir vieni no visdārgākajiem un ekskluzīvākajiem piedāvājumiem šajā projektā. Un tie vienkārši gaida savus pircējus, kas savam nākamajam mājoklim izvirza īpaši augstas prasības,» uzsver «Nira fonda» valdes locekle Markova.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu