«Nira fonds» vadītāja: Latvijas nekustamais īpašums ir pievilcīgs investoriem (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Latvijas nekustamā īpašuma objekti ir pietiekami pievilcīgi, lai investoram rastos vēlēšanās tajos ieguldīt naudu, intervijā aģentūrai LETA sacīja nekustamā īpašuma kompānijas «Nira fonds» valdes locekle Jevgēnija Markova.

Viņa norādīja, ka šāda pievilcība visvairāk piemīt dzīvojamiem projektiem Jūrmalā, kā arī Rīgas centrā.

«Vēl ir [vieta], kur būvēt un ko būvēt. Vietējiem iedzīvotājiem arī ir vajadzīgi jauni projekti, taču par pieņemamām cenām. Ja varētu piedāvāt jaunus projektus, kuru cena nepārsniegtu 1200 eiro par kvadrātmetru, ieskaitot apdari, tie būtu ideāli vietējiem iedzīvotājiem,» sacīja Markova.

Viņasprāt, perspektīvas ir arī komercplatības. «Pašlaik A un B+ klases biroju ēkas ir pilnībā aizņemtas. Atlika uz Latviju pārcelties dažām lielām starptautiskām kompānijām, un brīvās telpas izbeidzās,» norādīja speciāliste.

Investorus varētu ieinteresēt arī tirdzniecības platības Rīgas centrā. Patērētāji ar stabilu pirktspēju veicina pakāpenisku tirdzniecības apgrozījuma pieaugumu, tādējādi pieaugs arī tirdzniecības vietu nomas maksa. Tāpēc pašlaik ir izdevīgi pirkt veikalus, rēķinoties ar to, ka nomas maksa turpinās pieaugt, skaidroja eksperte.

«Un tomēr investoriem ir svarīga prognozējama vide, kurā viņi strādā. Vai arī tam jābūt strauju attīstību piedzīvojošam tirgum, piemēram, kā deviņdesmito gadu sākumā, kad risks bija liels, bet peļņa - milzīga. Bet mēs šo attīstības posmu esam jau izgājuši. Mums ir sācies jauns periods, kad ir nepieciešama tirgus stabilitāte, kad tirgū notiekošos procesus un valdības lēmumus ir iespējams prognozēt. Ja mēs varēsim to nodrošināt, mūsu nekustamā īpašuma tirgus iegūs attīstības potenciālu,» norādīja Markova.

Pilnu interviju ar «Nira fonds» valdes locekli krievu valodā lasiet aģentūras LETA krievu versijas sadaļā «Intervijas».

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu