No 10. Saeimas kandidātu sarakstiem svītro piecus kandidātus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) trešdien no 10. Saeimas deputātu kandidātu sarakstiem svītroja piecus kandidātus, par kuriem saņemta Iekšlietu ministrijas Informācijas centra atzinumus par neatbilstību Saeimas vēlēšanu likuma prasībām, informē CVK.

No partijas «PCTVL – Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā» deputātu kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā CVK izsvītroja deputātu kandidātus Oļegu Posadskovu un Sergeju Špaku, no partijas «Ražots Latvijā» kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā – deputātu kandidātu Sergeju Simčaku, bet Vidzemes vēlēšanu apgabalā - deputātu kandidātu Zigfrīdu Laicānu un no partijas «Kristīgi demokrātiskā savienība» deputātu kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā – deputātu kandidātu Andri Grīni.

Deputātu kandidāti Oļegs Posadskovs, Sergejs Špaks, Sergejs Simčaks un Andris Grīnis no sarakstiem svītroti, jo kuras ir sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu.

Savukārt deputāta kandidāts Zigfrīds Laicāns no kandidātu saraksta svītrots, jo Krimināllikumā paredzētā nodarījuma izdarīšanas laikā atradies nepieskaitāmības stāvoklī, vai arī pēc nozieguma izdarīšanas saslimis ar psihiskiem traucējumiem.

Tādējādi pēc piecu deputātu kandidātu svītrošanas no kandidātu sarakstiem 10.Saeimas vēlēšanām ir reģistrēti 1234 deputātu kandidāti.

CVK lēmumus par deputātu kandidātu svītrošanu iespējams pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā triju darba dienu laikā no lēmumu pieņemšanas dienas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu