No amata atkāpies Turcijas futbola izlases galvenais treneris Avči

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

No sava amata otrdien atkāpies Turcijas futbola izlases galvenais treneris Abdula Avči, kurš valstsvienību vadīja kopš 2011. gada novembra.

Amatu 50 gadus vecais speciālists pametis pēc abpusējas vienošanās.

Avči vadībā Turcijas izlase aizvada nesekmīgu 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīru, ar septiņiem punktiem sešās spēlēs pašlaik ieņemot D apakšgrupas ceturto vietu. Četras spēles pirms turnīra beigām turki par 11 punktiem atpaliek no grupas līdervienības Nīderlandes, kamēr Ungārija un Rumānija viņus apsteidz par attiecīgi četriem un trim punktiem.

Avči izlases vadības grožus pirms diviem gadiem pārņēma no pazīstamā Nīderlandes speciālista Gūsa Hidinka.

Uzreiz pēc trenera aiziešanas no valstsvienības par viņa darba turpinātāju tiek piesaukts pazīstamais Stambulas «Galatasaray» komandas vadītājs Fatihs Terims, ar kuru jau uzsāktas sarunas par līguma noslēgšanu.

Terims iepriekš Turcijas izlasi trenēja no 1993. līdz 1996. gadam, kā arī no 2005. līdz 2009. gadam.

Terima vadībā «Galatasaray» komanda sešas reizes triumfējusi Turcijas čempionātā, kā arī 2000. gadā izcīnīja UEFA kausu.

Terimam piedāvāts noslēgt četru gadu līgumu. Speciālistam tiks atļauts līdz sezonas beigām apvienot darbu «Galatasaray» komandā un izlasē, bet pēc tam viņam būtu jāstrādā vien ar valstsvienību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu