No amata atkāpjas Lietuvas futbola izlases galvenais treneris

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pēc neveiksmīgā snieguma 2012. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā no amata atkāpies Lietuvas futbola izlases galvenais treneris Raimonds Žutauts.

Žutauts par savu lēmumu paziņoja pēc Lietuvas izlases pēdējās spēles kvalifikācijas turnīrā, kurā otrdien tā savā laukumā ar 1:4 (0:3) zaudēja Čehijai.

Kvalifikācijas turnīra astoņās spēlēs Lietuvas izlase iekrāja piecus punktus, I apakšgrupā ieņemot ceturto vietu un apsteidzot tikai Lihtenšteinu, kas tika pie četriem punktiem.

«Ņemot vērā, ka es kā galvenais treneris neesmu izpildījis savu uzdevumu, atkāpjos no ieņemamā amata,» izteicās 39 gadus vecais Žutauts, kurš par izlases galveno treneri kļuva pagājušā gada februārī, amatā nomainot portugāli Žozē Kušeiru.

Žutauta pozīcijas komandas galvgalī tika apšaubītas jau iepriekš, bet mačā pret Čehiju vietējie līdzjutēji stadiona tribīnēs bija izvietojuši plakātus ar uzrakstiem «Žutaut, visu labu, šī komanda nav domāta tev».

I apakšgrupā pirmo vietu ar 24 punktiem izcīnīja esošie pasaules un Eiropas čempioni spāņi, kā otrie finišēja Čehijas futbolisti, kuru kontā 13 punkti, bet trešajā vietā ar 11 punktiem ierindojās Skotija.

Iepriekš mazpieredzējušais Žutauts kā treneris strādājis vienīgi Krievijas klubā Vladikaukāzas «Alanija», kur bija trenera palīgs. Futbolista karjeras laikā Žutauts pārstāvēja tādas komandas kā Atēnu «Panathinaikos», Haifas «Maccabi», Maskavas «Dinamo» un «Alanija».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu