No amata gāzts ilggadējais Ogres novada domes priekšsēdētājs (51)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ar novada domes deputātu balsu vairākumu Ogrē šodien no pašvaldības vadītāja amata gāzts Edvīns Bartkevičs («Ogres novadam»), aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Par Bartkeviča atcelšanu no amata nobalsoja 10 no 17 pašvaldības deputātiem, seši bija pret, bet Bartkevičs balsojumā nepiedalījās.

Ogres novada domes ārkārtas sēdē šodien domes priekšsēdētāja amatā ievēlēts Ogres mūzikas skolas direktors Artūrs Mangulis (Latvijas Zaļā partija).

Pirms balsojuma par atcelšanu no amata Bartkevičs teica īsu uzrunu, kurā pateicās kolēģiem, domes darbiniekiem un Ogres iedzīvotājiem par viņam atvēlēto laiku, lai visu savu enerģiju, spēku un arī veselību varētu veltīt «savai mīļotajai Ogrei». Bartkevičs uzsvēra, ka laiki ir bijuši dažādi, bet visos laikos deputāti ir pieņēmuši lēmumus, atklāti balsojot, un domes priekšsēdētājs ir tikai viens no deputātiem.

Ogres mēra uzruna liecināja, ka deputātu balsojumam viņš jau bija sagatavojies - viņš jau no rīta izkrāmējis savu kabinetu un pārdomājis padarīto. Pārskatot amatā aizvadīto laiku, Bartkevičs atzina, ka deviņdesmitie gadi bijuši nesalīdzināmi sarežģītāki un grūtāki, jo cilvēku un finanšu resursu bija daudz mazāk, taču pašvaldība tikusi galā ar katlu mājām, un tagad Ogrē ir siltums un siltais ūdens visu gadu, neskatoties uz to, ka lielākais vairums neticēja, ka tas būs iespējams un izdarāms. Gadu gaitā Ogrē atjaunots peldbaseins, rekonstruēts stadions, uzbūvētas divas jaunas sporta halles, atjaunoti bērnudārzi un uzbūvēta jauna pirmsskolas izglītības iestāde «Riekstiņš».

«Deviņdesmitajos gados man pašam vislielāko prieku izraisīja tas, ka kompleksi renovējām skolas un bērnudārzus un atvadījāmies no padomju laika tualetēm. Tas varbūt ir sīkums, bet tās ir lietas, kuras šodien, izkrāmējot kabinetu, pārlapoju un atcerējos,» teica Bartkevičs.

Bartkevičs arī atminējās, ka pašvaldība sākotnēji saņēmusi ļoti smagu kritiku, modernizējot pilsētvidi, centru, Brīvības ielu un skvēru, taču šobrīd iedzīvotāji paveikto novērtē atzinīgi un par to priecājas. Izmantojot Kohēzijas un Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļus, ir modernizētas un izbūvētas ielas, un soli pa solim darbi turpinās. «Tas nebūt nav mans personīgais nopelns, bet visu deputātu, kas gadu gaitā strādājuši,» uzsvēra Ogres mērs.

Vēl pirms balsojuma par domes priekšsēdētāja gāšanu no amata Bartkevičs jaunajai novada domes vadībai novēlēja drosmi, iestājoties par iedzīvotāju interesēm, nevis par vienas vai otras biznesa struktūras interesēm.

Kā liecina aģentūras LETA arhīva informācija, Barkevičs pirmo reizi par Ogres novada domes priekšsēdētāju kļuvis pirms 20 gadiem, 1994.gadā, un kopš tā laika amatā ticis pārvēlēts sešas reizes, izņemot aptuveni gadu ilgu pārtraukumu no 2001.gada marta līdz 2002.gada jūlijam.

Bartkevičs kopš 2005.gada ir Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) valdes loceklis, kopš 2006.gada darbojas Eiropas Savienības Reģionu komitejā, bijis arī Rīgas plānošanas reģiona padomes loceklis. Kopš 2004.gada viņš ir arī politiskās partijas «Ogres novadam» priekšsēdētājs.

2009.gada novembrī Bartkevičs saņēmis Ministru kabineta Atzinības rakstu par nozīmīgu ieguldījumu un mērķtiecīgu darbu pašvaldības infrastruktūras sakārtošanā un attīstībā.

Kā ziņots, iesniegumu par neuzticības izteikšanu Bartkevičam 1.aprīlī parakstījis Artūrs Mangulis (Latvijas Zaļā partija), no nacionālās apvienības «Visu Latvijai»-TB/LNNK un Latvijas zemnieku savienības saraksta ievēlētie Egils Helmanis, Dainis Širovs un Māris Siliņš, Dzintra Mozule («Visu Latvijai!», «Pilsoniskā savienība»), Ilga Vecziediņa («Apvienība «Iedzīvotāji»»), Juris Laizāns (SC), kā arī divi Bartkeviča pārstāvētās partijas «Ogres novadam» biedri - Ineta Tamane un Andrejs Ceplītis. Atbalstu Bartkeviča aiziešanai paudis arī domnieks Egils Dzelzītis.

Komentāri (51)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu