No automašīnām visbiežāk zog magnetolas, tālruņus, datorus un darba instrumentus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Saskaņā ar apdrošināšanas sabiedrības «ERGO» apkopotajiem datiem, no automobiļu saloniem visbiežāk zagtās mantas ir magnetolas, tālruņi, datori, darba instrumenti un somas, kā arī dažādi citi sadzīves priekšmeti. Pēc uzņēmuma aplēsēm, zaudējumi par mantu, kas nozagta no automobiļa salona vidēji sastāda 250 latus.

«ERGO» ir pirmā apdrošināšanas sabiedrība Latvijā, kas vieglo automašīnu un mikroautobusu KASKO īpašniekiem šobrīd piedāvā apdrošināties ne tikai pret automobiļu detaļu zādzībām, bet arī eksperimentālā kārtā uz laiku - pret mantu zādzībām no transportlīdzekļa. Jaunajā «ERGO» KASKO polises segumā ir iekļauta šādu mantu apdrošināšana: velosipēdi, video un foto iekārtas, mobilie telefoni, planšetdatori, portatīvie datori, slēpes, bērnu ratiņi, snovborda dēļi.

ERGO speciālistu novērojumi liecina, ka būtiskākie faktori, kas zagļus motivē izdarīt zādzību no automašīnu salona, ir no ārpuses labi redzamā vietā atstāts priekšmets, neatkarīgi no tā vērtības; mašīnas atrašanās vieta nepārskatāmā, nomaļā un neapgaismotā vietā; neaizvērti automašīnu logi.

Ivars Vismanis, «ERGO» Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors: «Neskatoties uz faktu, ka iespēju apdrošināties pret personīgo mantu zādzībām no automobiļa salona «ERGO» piedāvā tikai kopš šī gada maija uz noteiktu laiku, līdz šim vairāku gadu garumā ir apkopoti dati gan par biežāk zagtajām mantām, gan tipiskākajām zādzību situācijām. Zādzības no transportlīdzekļu saloniem notiek bieži, tomēr statistika liecina, ka šādu zādzību skaita palielinājums novērojams tieši sākoties siltajam laikam. Zagļi izmanto auto īpašnieku nevērību un aizmāršību, tostarp puspievērtus logus, pavirši un labi redzamā vietā atstātus priekšmetus u.c. izdevīgas situācijas.»

Vismanis norāda, ka atšķirībā no detaļu zādzībām, zādzības no automobiļu saloniem nav saistītas ar automašīnu markām. Piemēram, no detaļu zādzībām visbiežāk cieš BMW, Mercedes-Benz, Audi un Volvo marku īpašnieki. Savukārt saskaņā ar statistiku zādzības no auto saloniem tiek paveiktas neatkarīgi no transportlīdzekļa markas un izlaiduma gada, bet gan pēc garnadža subjektīvām aplēsēm, ka automašīnā atstātajām mantām piemīt pārdošanas vērtība un tās būtu viegli un ātri realizējamas.

Uzņēmuma speciālisti arī atgādina, ka gadījumā, ja notikusi detaļu vai mantas zādzība, obligāti jāizsauc policija, lai reģistrētu ļaunprātīgo nodarījumu transportlīdzeklim un sastādītu aktu, kas attiecīgi pēc tam jāiesniedz apdrošinātājam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu