No Ķemeru sanatorijas teritorijas izvāc būvniecības iekārtas un strādnieku vagoniņus (13)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Ķemeru sanatorijas teritorijā šodien sākusies rosība - būvuzņēmējs SIA «WP Construction», ar kuru vēsturiskās ēkas privatizētājs SIA «Ominasis Latvia» noslēdzis līgumu par ēkas rekonstrukciju, sācis izvākt būvniecības iekārtas un strādnieku vagoniņus.

Jūrmalas pašvaldības policija šodien pārbaudījusi gan automašīnas, gan darbos iesaistīto personu datus, un pagaidām kārtības sargiem nav informācijas, ka sanatorijas teritorijā tiktu veiktas kādas pretlikumīgas darbības, aģentūrai LETA pastāstīja Jūrmalas pilsētas domes pārstāvis Reinholds Pelše.

Kā ziņots, arābu investoriem piederošā SIA «Ominasis Latvia», kas pazīstama kā Ķemeru sanatorijas privatizētāja, šīs nedēļas sākumā bez pēdām pazudusi no tās ieņemtā biroja Rīgā, Vaļņu ielā 3, aiz sevis atstājot tikai apjomīgus dokumentu blāķus, rakstīja portāls «Pietiek.com». Uzņēmums tā arī nav spējis pabeigt sanatorijas rekonstrukciju un pēdējā laikā piedzīvo vienu maksātnespējas pieteikumu un tiesvedību pēc otras.

«Ominasis Latvia», kas līdz šim piederēja Saūda Arābijas investoram Omāram Saleham Al Hamdi, Ķemeru sanatoriju iegādājās jau pirms 14 gadiem un visu šo laiku regulāri izpelnījās pārmetumus par privatizācijas nosacījumu nepildīšanu, pārāk lēniem rekonstrukcijas darbiem un nepietiekamu investīciju ieguldīšanu. Tāpat uzņēmums regulāri bija iesaistīts dažādās tiesvedībās par saistību nepildīšanu.

Taču Privatizācijas aģentūra līdz pat 2009.gadam nekādus stingrus lēmumus saistībā ar «Ominasis Latvia» tā arī nepieņēma un nu arī vairs uz tādiem nav tiesīga, jo pirms trim gadiem tika saņemts auditoru atzinums, ka investīcijas - desmit miljoni latu - ar kavējumiem ir veiktas, un Privatizācijas aģentūras valde pieņēma lēmumu par investīciju noteikuma izpildi.

Neko nav varējušas pasākt arī citas Latvijas valsts institūcijas, - lai gan rekonstrukcijas darbi tā arī nav pabeigti, nekādas sankcijas investoriem piemērot nevar, jo nekādi redzami bojājumi ēkai nav tikuši nodarīti, ziemās tiek nodrošināta apkure utt. Var apstrīdēt faktu, ka tiešām ieguldīti deklarētie desmit miljoni latu, taču nav apšaubāms, ka ieguldījumu summa ir miljonos latu.

Uzņēmums, kura manta ir ieķīlāta «Rietumu bankā», nav iesniedzis darbības pārskatu par 2011.gadu. Savukārt 2010.gada pārskatā vēl tika apgalvots, ka «Ominasis» regulāri komunicējot ar «viesnīcu operatoru «Kempinski», kas turpina nodrošināt ikdienas tehnisko kontroli sanatorijā «Ķemeri»» un ka jau 2011.gadā noteikti tikšot «pabeigta topošās viesnīcas «Ķemeri» rekonstrukcija» un nekavējoties sākšoties sagatavošanas darbi «Kempinski» ķēdes viesnīcas atvēršanai.

Kā ziņots, vēsturiskajā Ķemeru kūrorta poliklīnikas ēkā, Emīla Dārziņa ielā, 18.jūlija naktī nodegusi vēsturiska koka ēka. Vienstāva koka ēka ar mansardu nodegusi pilnībā, turklāt sadedzis arī jumts blakus esošajai divstāvu tehniskajai ēkai. Kopumā liesmas nopostījušas 1200 kvadrātmetru lielu platību.

Jūrmalas pilsētas dome 9.augustā nolēmusi vērsties Ministru kabinetā ar lūgumu ierosināt bijušās kūrorta poliklīnikas Ķemeros atsavināšanu un nodot bez atlīdzības Jūrmalas pilsētas pašvaldības īpašumā.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu