No Latvijas tālāk tikuši divi «Jaunā viļņa» pretendenti (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgā notikušajā starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis 2013» Eiropas dalībnieku atlasē no Latvijas tālāk tikuši divi dziedātāji - Samanta Tīna un Pēteris Upelnieks, aģentūru LETA informēja konkursu rīkotāju pārstāve Svetlana Jevdokimova.

Samanta Tīna jau iepriekšējos gadus pretendējusi uz dalību «Jaunajā vilnī», savukārt Upelnieks vēl nesen grupas «PeR» sastāvā piedalījās «Jaunā viļņa 2010» finālā, iegūstot 11.vietu.

Uz konkursa finālu Eiropas dalībnieku atlasē no Latvijas pretendēja vairāki dziedātāji, tostarp «Diana Moon un Ashley Washing», Juris Jope, Dāvids Kalandija, Daumants Kalniņš, Jānis Lemežis, Nikolajs Puzikovs, Mārtiņš Ruskis, Dināra Rudāne un citi.

Konkursa dalībniekus šogad finālā sagaidīs nelielas izmaiņas. Konkursa žūrijas dalībnieks Igors Krutojs informēja, ka šovasar konkursā būs gaidāmas pārmaiņas, piemēram, konkursa otrajā dienā, kad dalībniekiem jāizpilda kāda savas valsts zināma dziesma, viņi to izpildīs kopā ar iepriekšējo gadu savas valsts laureātiem.

Savukārt konkursa režisors Aleksandrs Revzins minēja, ka «Jaunā viļņa 2013» finālam Jūrmalā tika atlasīti 16 dalībnieki, kuri izraudzīti pēc visiem atlases tūres rezultātiem, jo dalībnieku atlase notiek ne tikai Latvijā, bet arī Vācijā, Ukrainā un Krievijā.

Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēja žūrija, kurā darbojās Igors Krutojs, Aleksandrs Revzins, Anastasija Muhina, Aleksandrs Rumjancevs, Andrejs Feldmanis, Intars Busulis un Inese Galante.

Tāpat Rīgā noskaidroti dalībnieki konkursam «Bērnu jaunais vilnis 2013», kurā iespēju piedalīties finālā no Latvijas ieguvusi jaunā dziedātāja Katrīna Paula Dīringa.

Jau ziņots, ka starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa «Jaunais vilnis 2013» fināls notiks Jūrmalā, Dzintaru koncertzālē, no 23.jūlija līdz 28.jūlijam.

Pērn starptautiskajā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursā «Jaunais vilnis 2012» uzvarēja Krievijas pārstāve «Niloo», otrajā vietā palika Kostanco del Pinto no Itālijas, bet trešajā vietā - Marija Jaremčuka no Ukrainas. Latvijas pārstāvji «Framest» konkursa pēdējā kārtā izkrita no godalgotā pirmā trijnieka un palika ceturtie.

Aizvadītajā gadā konkursa finālā piedalījās 16 dalībnieki no dažādām pasaules valstīm - Armēnijas, Baltkrievijas, Izraēlas, Itālijas, Kazahstānas, Ķīnas, Kirgizstānas, Lietuvas, Meksikas, Nigērijas, Krievijas, Ukrainas, Somijas un Latvijas.

Pirmais konkurss «Jaunais vilnis» notika 2002.gadā, un kopš tā laika divas reizes pēc kārtas uzvarējuši Latvijas pārstāvji - vokālā grupa «Cosmos» konkursā uzvaru guva 2004.gadā, bet Intars Busulis konkursā uzvarēja 2005.gadā.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu