No Romāna Polaņska cietusī Samanta Geimere izdos memuārus (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kinorežisora Romāna Poļanska septiņdesmitajos gados pusaudzes vecumā pavestā Samanta Geimere nākamgad izdos memuārus.

Izdevniecība «Atria» otrdien paziņoja par tagad 47 gadus vecās Geimeres grāmatas «The Girl: Emerging from the Shadow of Roman Polanski» izdošanu. Tā «atklās daudzas jaunas stāsta dimensijas», sola izdevēji.

Kā LETA jau vēstīja, 1977.gadā Polaņskis tika apsūdzēts toreiz 13 gadus vecās Samantas Geimeres pavešanā. Vienojoties ar prokuratūru par vairāku apsūdzības punktu atcelšanu, tostarp par apsūdzības atcelšanu izvarošanā, sazāļošanā un netiklu darbību veikšanā ar mazgadīgo, režisors atzina vainu nelikumīgās seksuālās attiecībās, tomēr pirms sprieduma pasludināšanas viņš aizbēga no ASV uz Franciju, baidoties, ka tiesnesis neievēros noslēgto vienošanos un piespriedīs viņam pilnu sodu.

2010.gadā Geimere lūdza tiesāt Polaņski aizmuguriski vai arī izbeigt lietu. «Vispirms Samanta Geimere cieta no Polaņska rokas. Lai kādu ļaunumu viņš viņai bija nodarījis pirms 33 gadiem, tagad tās ir atmiņas. Šobrīd Samanta Geimere cieš juridiskās sistēmas dēļ, ko ekspluatē prokuratūra,» tolaik norādīja Geimeres advokāts.

Šveices varasiestādes 2009.gadā pēc ASV pieprasījuma arestēja franču režisoru, kad viņš devās pēc balvas uz Cīrihes kinofestivālu. Pēc vairākiem cietumā pavadītiem mēnešiem Polaņskim tika mainīts drošības līdzeklis uz mājas arestu, kura laikā viņš atradās savā brīvdienu mājā slēpošanas kūrortā Gštādē, gaidot Šveices varasiestāžu lēmumu par viņa izdošanu vai neizdošanu ASV.

Galu galā 2010.gada jūlijā Šveices tiesa noraidīja ASV prasību viņu izdod un atcēla mājas arestu, tomēr apsūdzības dzimumnoziegumos ASV nav atceltas.

Pats Polaņskis šobrīd brīvi pārvietojas starp Franciju un Šveici.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu