No šodiena grūtniecēm 50% apmērā kompensēs gripas vakcīnas iegādi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

 No šodienas visām grūtniecēm 50% apmērā tiks kompensēti gripas vakcīnas iegādes izdevumi, to paredz pagājušā nedēļā Ministru kabineta sēdē apstiprinātais Veselības ministrijas izstrādātais grozījumu projekts zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumu kompensācijas kārtībā.100% apmēra vakcīnas iegādes izdevumu kompensācija tiks nodrošināta tikai tām grūtniecēm, kurām ir slimības ar imūndeficīta simptomātiku vai tiek plānotas plānveida operācijas vai manipulācijas stacionārā gripas epidēmijas laikā.

Savukārt, sākot ar 1.septembri, visām grūtniecēm un sievietēm pēcdzemdību periodā līdz 42 dienām tiks nodrošināta recepšu zāļu iegādes kompensācija 25% apmērā. Vienlaikus bērniem līdz divu gadu vecumam tiks nodrošināta recepšu zāļu iegādes kompensācija 50% apmērā gadījumos, ja bērnam nav noteikta diagnoze ar citu kompensācijas apmēru.

Sākot ar 1.novembri, 100% apmērā tiks kompensēta zāļu iegāde neauglības ārstēšanas nodrošināšanai.

Saskaņā ar kompensācijas kārtību Nacionālajam veselības dienestam (NVD) ir jāizveido zāļu M saraksts, kurā būtu iekļautas apmaksājamās zāles, kuras lieto grūtnieces, sievietes pēcdzemdību periodā līdz 42 dienām un bērni līdz 24 mēnešu vecumam un kuras nav iekļautas kompensējamo zāļu sarakstā. Tādu zāļu un medicīnisko ierīču iegādes izdevumus kompensēs ne tikai saskaņā ar kompensējamo zāļu sarakstu, bet arī ar zāļu M sarakstu. M sarakstu NVD jāizveido līdz 15.augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu