No šodienas «Google Street View» kartē arī Latvija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

No šodienas «Google Street View» kartē tiek iekļauta arī Latvija, kas ļauj lietotājiem apskatīt un pārvietoties 360 grādu līmenī pa ielām un vietām visā valstī ar fotogrāfiskās datu bāzes palīdzību, portālam «Apollo» pavēstīja «Google» pārstāve Inga Oliņa.

«Šodien esam ļoti priecīgi un satraukti, atklājot «Street View» funkciju Latvijā. Šī funkcija pavērs iespēju Latvijas skaistās pilsētu ielas un apkārtni iepazīt jebkuram interneta lietotājam visā plašajā pasaulē. Tāpat šīs kartes priekšrocības tagad varēs lietot arī uzņēmējdabības un citu nozaru pārstāvji,» norāda «Google Street View» programmas vadītājs Ulfs Spitzers. 

«Street View» ir populāra «Google Maps» bezmaksas funkcija, kas tika izveidota 2007.gada maijā un ir pieejama jau vairāk nekā 30 valstīs visā pasaulē.

Karte ļauj lietotājiem detalizēti izpētīt un orientēties kādā noteiktā pilsētā vai apkaimē ar panorāmas skata palīdzību. Šī funkcija ir pieejama arī tādās «Google» programmās kā «Google Earth» un «Google Maps» mobilo telefonu versijā.

Vietās, kur «Street View» ir pieejams, «ielu skatu» var apskatīt, pietuvinot karti maksimāli tuvu vai ievelkot no kreisās «Google Maps» kartes malas oranžo cilvēciņa ikonu vajadzīgajā vietā.

Tagad jebkuru vietu var apskatīt un izpētīt vēl pirms ierašanās tajā, kartes lietotājiem būs iespēja Latviju apceļot virtuāli, organizēt tikšanās vietas vai uzzināt ko jaunu izglītošanās nolūkos.

Nekustamā īpašuma pārdevēji un pircēji ar šīs funkcijas palīdzību var būtiski ietaupīt laiku un kartē jau iepriekš izpētīt izvēlētā īpašuma apkārtni. Tāpat šo karti varat izmantot, lai noskaidrotu braukšanas virzienus.

Uzņēmēji ar «Street View» tehnoloģijas palīdzību var veicināt savu biznesu, bezmaksas ievietojot to savās mājaslapās, tādējādi kļūstot pieejamāki un ērtāk sasniedzami saviem klientiem. Tagad, piemēram, Rīgas nekustamo īpašumu aģents var piedāvāt 360 grādu skatu uz namīpašumu, kas atrodas pārdošanā. Tūrists, vai viņš ir no Lielbritānijas vai Latvijas, uzreiz var apskatīt, vai viņa interesējošā viesnīca atrodas patīkamā apkārtnē.

«Street View» satur tikai tos skatus, kurus var redzēt no publiski pieejamām vietām un aizpludina visus mašīnu reģistrācijas numurus un cilvēku sejas. Jebkurš kartes lietotājs var ziņot par viņaprāt nepiemērotiem skatiem izmantojot funkciju «Ziņot par kļūdu».

Tuvākajās dienās «Google Street View» transportlīdzekļi atsāks braukšanu Latvijā, lai savāktu jaunus attēlus Latvijas «Street View» kartes papildināšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu