No šodienas par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem protokoli vairs netiek sastādīti (47)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

No šodienas, 28. septembra, līgums, kas tika noslēgts starp Valsts policiju un komersantu »V-Traffic» (pirms tam – KS »Vitronic Baltica un partneri»), ir izbeigts, kas nozīmē to, ka komersanta radari  joprojām var atrasties uz ceļiem, taču Valsts policija par to fiksētajiem pārkāpumiem administratīvā pārkāpuma protokolus nesastādīs.

Valsts policijas pārstāve Lita Juberte portālam «Apollo» pastāstīja, ka šobrīd norisinās sarunas par iespēju noslēgt pagaidu vienošanos ar komersantu, lai ātruma kontrole uz Latvijas ceļiem pārejas periodā tiktu nodrošināta tādā pašā līmenī.

Nākamās nedēļas sākumā fotoradari atsāks darboties jau šīs noslēgtās vienošanās ietvaros. Kamēr norit sarunu process un fotoradaru darbība ir pārtraukta, uz ceļiem pastiprināti strādās policijas darbinieki. Atļautā braukšanas ātruma kontrole tiks nodrošināta ar rokas radariem un ceļu policijas ekipāžām. Tāpat uz ceļiem savu darbu turpinās arī četri Valsts policijas fotoradari, kas darbojas no 2008. gada.

Valsts policija atgādina, ka atļautais braukšanas ātrums ir jāievēro jebkurā gadījumā, lai neradītu bīstamas situācijas uz ceļiem un neapdraudētu savu, savu tuvinieku un citu cilvēku veselību un dzīvību.

Jau vēstīts, ka otrdienas valdības sēdē tika pieņemts lēmums 28. septembrī izbeigt līgumu un darīt visu iespējamo, lai nodrošinātu fotoradaru darbības nepārtrauktību tuvāko divu mēnešu laikā. Tas ir periods, kurā jārisina jautājumi par radaru tālākās darbības nodrošināšanu – par valstij visizdevīgākajām atpirkšanas izmaksām, apsaimniekošanas jautājumiem un citiem aspektiem.

Par to, kad tieši fotoradari atkal atsāks darboties, policija informēs nākamās nedēļas sākumā.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu