No šodienas trijām Rīgas skolām mainīts nosaukums (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No šodienas trijām Rīgas skolām mainīti nosaukumi,  informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.Rīgas Valda Zālīša pamatskola kļūs par Rīgas Valda Zālīša sākumskolu, Universālā vidusskola pārtaps par Rīgas Ķengaraga vidusskolu un Rīgas nedzirdīgo bērnu internātpamatskolu pārdēvē par Rīgas speciālo internātpamatskolu bērniem ar dzirdes traucējumiem.

Iniciatores skolu nosaukumu maiņai bija pašas skolas. Rīgas Universālā vidusskola vēlas mainīt nosaukumu, lai veicinātu skolas atpazīstamību, jo tā ģeogrāfiski atrodas Ķengaraga vidū un ir ne tikai viena no lielākajām, bet arī viena no vecākajām izglītības iestādēm šajā rajonā, skola savu darbību sāka 1968.gadā.

Skolas kolektīvs aktīvi strādā, lai izglītības iestāde kļūtu par kultūras centru Ķengaragā, sadarbojas ar pirmsskolas iestādēm un Rīgas Centrālo bibliotēkas filiālbibliotēku «Ķengarags», skolēni vāc materiālus par Ķengaraga vēsturi un iesaistās apkārtnes sakopšanā, kā arī piedalās labdarības akcijās. Aptaujājot 207 skolēnus, 412 skolēnu vecākus un 72 pedagoģiskos un tehniskos darbiniekus, Rīgas Ķengaraga vidusskolas nosaukumu par vislabāko atzinuši 73% aptaujāto.

Rīgas nedzirdīgo bērnu internātpamatskolas direktore Kristiāna Pauniņu lūgusi mainīt skolas nosaukumu, norādot, ka termins «bērns ar dzirdes traucējumiem» konkrētāk atspoguļo atšķirības medicīniskajā un pedagoģiskajā terminoloģijā, kā arī tolerantāk un iejūtīgāk apzīmē to fiziskās attīstības traucējuma veidu, kas piemīt skolas audzēkņiem, un veido citu attieksmi sabiedrībā.

Savukārt Rīgas Valda Zālīša pamatskolas nosaukums jāmaina, jo tas kļuvis maldinošs un neatbilst Vispārējās izglītības likuma prasībām, kas nosaka, ka pamatskolās īsteno pilnas pamatizglītības programmas no 1. līdz 9.klasei. Tā kā Rīgas Valda Zālīša pamatskolā tiek īstenota tikai pamatizglītības pirmā posma izglītības programma no 1. līdz 6.klasei, tad skola pēc struktūras un mācību procesa organizācijas ir sākumskola.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu