No Talsiem «OKartes autosporta akadēmija» brauc ar četriem kausiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Talsu apkārtnē beidzies Latvijas autorallija čempionāta trešais posms - «Rally Talsi 2012». R2 klasē visu goda pjedestālu aizņēma «OKartes Autosporta Akadēmija» - triumfēja Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs, otrie Mārcis Ķenavs/Aleksandrs Innuss, trešie Kārlis Nebars/Gundars Berķis. Jau trešo ralliju pēc kārtas «OKartes Autosporta Akadēmijas» rallija komandai pienācās arī kauss par uzvaru komandu vērtējumā.

Jau rallija pirmajā dienā komanda nostiprinājās vadošajās pozīcijās R2 grupā, tādēļ uz otro dienu jauniešiem tika dots uzdevums pacīnīties par uzvaru ne tikai R2 klasē, bet arī visā priekšpiedziņas auto grupā. To jaunieši arī sekmīgi izdarīja, no visām 2WD mašīnām finišā ieņemot pirmo, trešo un ceturto vietu. Labākā komandas ekipāža jau otro ralliju pēc kārtas izrādījās Ralfs Sirmacis/Māris Kulšs.

«Esmu apmierināts ar katra jaunieša individuālo sniegumu sacensību otrajā dienā,» stāsta OKartes Autosporta Akadēmijas rallija komandas vadītājs Dainars Dambergs. «Pēc pirmās dienas ar puišiem pārrunājām, ka jābrauc ātrāk un precīzāk. Ralfs Sirmacis šo uzdevumu izpildīja perfekti, apdzenot konkurentus un finišējot pirmais no visām priekšpiedziņas mašīnām. Atkal patīkami pārsteidza Kārlis Nebars - savā pirmajā lielajā rallijā pa grunts segumu viņš spēja līdzīgi cīnīties ar vadošajiem priekšpiedziņas braucējiem. Mārcim Ķenavam sacīkste sanāca saraustīta, bet pēdējos divos ātrumposmos viņš pierādīja savu patieso potenciālu un pelnīti izcīnīja otro vietu R2 grupā. Komandu vērtējumā trīs uzvaras trīs rallijos - necerēti augsts rezultāts.»

Rallija uzvarētāji Ralfs Sirmacis / Māris Kulšs nostiprinājušies vadībā arī Latvijas čempionāta kopvērtējumā. «Esmu apmierināts ar rezultātu, turklāt esam čempionāta vadībā,» stāsta Ralfs Sirmacis. «Pēdējo ātrumposmu veicām ļoti piesardzīgi, lai nepārsistu riepas.»

Mārcis Ķenavs / Aleksandrs Innuss izcīnīja otro vietu R2 klasē, bet bija trešais no vienas ass piedziņas. «Daudz ko izšķira pieredze - nekad Talsos nebiju braucis, un man ir ļoti maza pieredze par maz braukt pa šādu segumu - tā sauktajām špūrēm,» secināja Māris. «Tādēļ neesmu apmierināts nedz ar savu sniegumu, nedz rezultātu. Pirms pēdējiem diviem ātrumposmiem sevi restartēju, un iekāpu mašīnā ar pavisam citām domām. Tas nostrādāja, un pēdējos «dopos» jau jutos daudz labāk. Tagad jāizpilda vairāki mājas darbi pirms rallija «Madona», lai tur rezultāti būtu vēl labāki.»

Kārlim Nebaram / Gundaram Berķim šis bija karjerā pirmais Latvijas rallija čempionāta posms pa grunts segumu, tādēļ var tikai apbrīnot viņu lielisko rezultātu, finišā no līdera atpaliekot vien 32 sekundes. «Lielisks rallijs, daudz ko iemācījos. Priekšpēdējā ātrumposmā grāvī pazaudējām aptuveni 10 sekundes, kā arī cerības uz otro vietu. Līdz Madonas rallijam smagi jāstrādā - jābrauc treniņus un jāmēģina savs sniegums uzlabot,» finišā komentēja Kārlis Nebars. «Prieks par papildus kopvērtējuma punktiem par uzvaru pēdējā ātrumposmā - tas mūs noteikti motivēs kļūt vēl ātrākiem.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu