Noā nosaukts par NBA sezonas labāko aizsardzības spēlētāju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) šīs sezonas labāko aizsardzības spēlētāju pirmdien nosaukts Čikāgas «Bulls» kluba centra spēlētājs Žoakims Noā.

Francijas izlases basketbolists Noā, kurš pērn balsojumā par šo titulu bija ceturtais, šoreiz tika pie 555 punktiem no maksimāli iespējamajiem 1125, aiz sevis pārliecinoši atstājot Indiānas «Pacers» basketbolistu Roju Hibertu (166 punkti) un Deandrē Džordanu no Losandželosas «Clippers», kurš saņēma 121 punktu.

Noā kļuvis par otro «Bulls» spēlētāju kluba pastāvēšanas vēsturē, kuram izdevies saņemt šo apbalvojumu - vēl pie tā ticis tikai slavenais Maikls Džordans, kurš to iespēja 1988.gadā.

«Tas man nozīmē daudz. Šādi apbalvojumi ir lieliski, taču to dēļ nespēlēju basketbolu. Šis ir komandu sporta veids. Augsti vērtēju savus komandas biedrus un visu, kam esam gājuši cauri,» izteicies Noā. «Aizsardzība palīdz uzvarēt, un uzvaras ir pats svarīgākais. Tās mani padara laimīgu.»

Noā šosezon piedalījās 80 regulārā čempionāta mačos, kuru laikā caurmērā izcēlās ar 12,6 punktiem un 11,3 atlēkušajām bumbām, kā arī ik mačā caurmērā veica 5,4 rezultatīvas piespēles.

Ar savu sniegumu Noā palīdzēja «Bulls» komandai tikt pie 48 uzvarām 82 spēlēs un ieņemt ceturto vietu Austrumu konferences kopvērtējumā.

Šobrīd «Bulls» cīnās NBA izslēgšanas spēlēs, kur vienība konferences ceturtdaļfinālā atrodas iedzinējos ar 0-1 pret Vašingtonas «Wizards».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu