Nodokļa atvieglojumu par apgādājamo paaugstinās līdz 80 latiem (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

No 2013.gada 1.jūlija nodokļa atvieglojuma apmērs par apgādībā esošām personām iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) aprēķināšanai tiks paaugstināts līdz 80 latiem mēnesī.

Patlaban nodokļa atvieglojums par apgādībā esošām personām ir 70 lati mēnesī jeb 840 lati gadā par katru personu.

Šodien Ministru kabinetā pieņemtie valdības noteikumu grozījumi paredz, ka ar 2013.gada 1.jūliju nodokļa atvieglojuma apmērs par apgādībā esošām personām IIN aprēķināšanai tiek paaugstināts līdz 80 latiem mēnesī jeb 960 latiem gadā.

Šim mērķim nākamgad budžetā papildus vajadzēs 3,41 miljonu latu, 2014.gadā - 7,6 miljonus latu, bet 2015.gadā - 6,92 miljonus latu, liecina Finanšu ministrijas aplēses.

Jau iepriekš ziņots, ka valdība vienojusies no 2013.gada jūlija par desmit latiem paaugstināt IIN atvieglojumu par apgādībā esošām personām, lai atbalstītu tieši ģimenes ar bērniem. Savukārt iespēja paaugstināt ar nodokļiem neapliekamo minimumu tiks vērtēta, sagatavojot 2014.gada budžetu.

Patlaban neapliekamais minimums ir 45 lati mēnesī, bet nodokļa atvieglojums par apgādībā esošām personām - 70 lati mēnesī par katru personu.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu