Nogalinātās Alisas vecmāmiņa emocionālā uzrunā lūdz palīdzību (115)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lielbritānijā nogalinātās Latvijas valstspiederīgās Alisas Dmitrijevas vecmāmiņa emocionālā uzrunā britu presē lūgusi iedzīvotājiem palīdzēt policistiem, kas slepkavības lietas izmeklēšanā nonākuši strupceļā.

«Es uztraucos, ka es nepiedzīvošu vainīgo sodīšanu,» britu raidkorporācijai BBC sacīja meitenes vecmāmiņa Lidija Ņesterova.

«Pagājušajā gadā mēs cerējām, ka Alisu redzēsim dzīvu, šogad mums nav nekā. Tikai sāpes. Mēs nevaram dzīvot bez atbildēm uz tik daudziem mūsu jautājumiem, uz kuriem nevar atbildēt pat policija. Tāpēc lūdzu, ja kāds cilvēks zina, kas notika ar Alisu, lūdzu piesakieties,» sacīja vecmāmiņa.

«Lūdzu palīdziet policijai, ja jums ir kas sakāms. Mēs domājam, ka kāds ir pārāk nobijies, lai runātu, bet, lūdzu, runājiet, mēs gaidām kādas ziņas,» sacīja Ņesterova.

Kā jau LETA ziņoja, Lielbritānijas policija nonākusi strupceļā Latvijas valstspiederīgās Alisas Dmitrijevas slepkavības lietā.

Dmitrijevas slepkavības lietas izmeklēšanas vadītājs Norfolkas policijas inspektors Džess Fraijs vairākkārt vērsies pie sabiedrības, lūdzot pieteikties policijā ikvienu, kam ir kāda informācija par meitenes nāves apstākļiem.

Saistībā ar Dmitrijevas slepkavības lietu iepriekš aizturēti divi 28 un 31 gadu veci vīrieši, taču viņi netiek turēti aizdomās par līdzdalību slepkavībā, bet gan attiecībā uz citiem likumpārkāpumiem, kas varētu būt pastrādāti saistībā ar Alisas nāvi.

Dmitrijevas lietas izmeklēšanas vadītājs inspektors Džess Fraijs preses konferencē pavēstīja, ka pret abiem vīriešiem netiks uzsākta kriminālvajāšana.

Fraijs atzina, ka «pašlaik nav pietiekamu pierādījumu, lai pret kādu personu uzsāktu kriminālvajāšanu».

Inspektors atzina, ka viņš ir personīgi neapmierināts, ka nespēj Dmitrijevas ģimenei nodrošināt lietas slēgšanu, taču pauda cerības, ka izmeklētājiem izdosies noskaidrot patiesību.

«Šo lietu neizdosies atrisināt ar tiesu medicīnas ekspertu slēdzieniem par lietiskajiem pierādījumiem. Mēs esam pārbaudījuši visu, un šeit tālākvirzība nav iespējama,» sacīja Fraijs.

«Lietas atrisināšanā izšķirošais faktors būtu, lai kāds, kurš zina par notikušo, mums spētu sniegt šo informāciju un būtu gatavs sniegt pierādījumus,» sacīja Fraijs.

Fraijs pavēstīja, ka Alisas lietas nonākšana strupceļā «sagādā bēdas Dmitrijevas ģimenei, bet viņi saprot, ka šī ir ļoti sarežģīta izmeklēšana. Viņi saprot, ka mēs darām visu iespējamo, un izrādījuši mums atbalstu».

«Mēs esam ļoti neapmierināti, jo mums ir milzīgi daudz informācijas, milzīgi daudz pierādījumu, mēs lietojām dažādas zinātnes tehnikas, lai mēģinātu to novest līdz pozitīvam iznākumam,» sacīja inspektors.

«Lieta nekad netiks slēgta. Ja mums izdosies atrast jaunus pierādījumus, mēs darīsim visu iespējamo, lai to virzītu,» sacīja inspektors.

Kā ziņots, 17 gadus vecās Alisas Dmitrijevas līķis sadalīšanās stadijā tika atrasts Jaungada dienā Lielbritānijas karalienes Elizabetes II lauku īpašumā Sendringhemā.

17 gadus vecā Alisa Dmitrijeva pazuda 2011.gada 31.augustā. Meitene jau iepriekš mēdza nenakšņot mājās, tādēļ viņas ģimene policijā par viņas pazušanu ziņoja 6.septembrī. Norfolkas miertiesa 10.janvārī sāka oficiālu izmeklēšanu par Dmitrijevas nāves apstākļiem.

Alisa pēdējo reizi dzīva redzēta 2011.gada 31.augustā neilgi pēc pusnakts Kingslinnas pilsētā, kur viņa iekāpusi pie diviem vīriešiem zaļā «Lexus GS300» markas automašīnā.

Meklēto automašīnu policisti marta vidū atrada kādā metāllūžņu laukumā Visbīčā.

Kaut arī meitenes nāves iemeslu ekspertiem pagaidām nav izdevies noskaidrot, policija Dmitrijevas nāvi uzskata par slepkavību.

Policisti noskaidrojuši, ka Alisa naktī uz 31.augustu piedalījusies kādā ballītē automašīnu stāvvietā Snetišemas pludmalē, kas atrodas aptuveni desmit kilometru attālumā no Sendringhemas. Kā liecina policijas rīcībā esošā informācija, Alisa iepriekš - 30.augusta vakarā - bija pludmalē, kā arī atgriezās tur pēc pusnakts, ierodoties zaļā «Lexus» automašīnā.

Izmeklētāji uzskata, ka meitene nogalināta drīz pēc tam. Pagaidām nav skaidrs, vai viņa nogalināta pludmalē un pēc tam viņas mirstīgās atliekas pārvestas, vai arī viņa devusies kādam līdzi uz Sendringhemu un tur nogalināta.

Nekas neliecina, ka Alisa būtu piedzīvojusi seksuālu uzbrukumu. Tāpat policija noliedz presē izskanējušos apgalvojumus par Alisas aizraušanos ar narkotikām, norādot, ka mirstīgajās atliekās narkotiku pēdas nav atrastas.

Lielbritānijas policija vairākkārt aicinājusi Visbīčas un Kingslinnas iedzīvotājus, īpaši latviešu, lietuviešu un krievu kopienas pārstāvjus, vērsties policijā, ja viņiem ir kāda informācija par Alisas gaitām 2011.gada augusta pēdējās un septembra pirmajās dienās.

Policisti pieļauj iespēju, ka Alisas slepkava varētu būt jau aizbēdzis no Lielbritānijas.

Komentāri (115)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu