«Nokia» mainīs nosaukumu (111)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Somijas uzņēmums «Nokia» šonedēļ noslēgs darījumu par mobilo telefonu ražošanas struktūrvienības pārdošanu ASV informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmumam «Microsoft», pēc kā mobilo telefonu ražotājs mainīs savu zīmolu uz «Microsoft Mobile», vēsta Somijas raidkorporācija YLE.

«Microsoft» pagājušā gada septembrī panāca vienošanos, lai iegādātos «Nokia» mobilo telefonu ražošanas struktūrvienību un kompānijas licenču patentus.

Eiropas Komisija šo darījumu apstiprināja jau decembrī, taču pušu sarunas par darījuma detaļām ieilga.

Kā liecina Somijas mediju rīcībā nonākušais «Nokia» iekšējais ziņojums, darījumu paredzēts noslēgt šā gada 25.aprīlī. Saskaņā arī ziņojumu «Nokia» mobilo telefonu ražošanas struktūrvienības pārdošanas cena ir 5,4 miljardi eiro.

Saskaņā ar vienošanos «Microsoft» nepārņems «Nokia» ražotni Dienvidkorejā, kurā strādā aptuveni 200 cilvēki un kur tiek ražotas viedtālruņu detaļas.

Pagaidām nav zināms, vai «Microsoft» pārņems mobilo telefonu ražotni Indijas pilsētā Čenajā, kur strādā 8000 strādnieku, jo darījumu apgrūtina ieilgušais strīds starp «Nokia» un Indijas nodokļu dienestiem.

«Nokia» atteicās komentēt presē izskanējušās ziņas.

«Nokia» vairāk nekā desmit gadus bija pasaulē lielākais mobilo telefonu ražotājs, taču 2011.gadā šo titulu zaudēja Dienvidkorejas elektronikas uzņēmumam «Samsung».

Komentāri (111)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu