«Nokia» prezentē mazcenas viedtelefonu (69)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Somijas mobilo telefonu gigants «Nokia» ceturtdien prezentēja jaunākās paaudzes zemo cenu viedtelefonu, tādējādi cenšoties ielauzties tirgū, kura vērtība līdz 2015.gadam varētu sasniegt 15 miljardus dolāru.

«Nokia» vadītājs Stīvens Elops ar skārienjutīgo ekrānu aprīkoto viedtelefonu «Asha 501», kas maksās vien 99 dolārus (53 latus), prezentēja Deli notiekošajā konferencē.

«Asha 501» atsevišķas izskata detaļas aizgūtas no «Lumia» viedtelefoniem, un tas paredzēts, lai patērētāji beigtu pievērsties ar «Android» operētājsistēmu aprīkotiem lētākiem telefoniem, kas parasti ražoti Ķīnā.

«Nokia» norādīja, ka «Asha 501» piedāvā 17 stundas sarunu laiku, bet gaidīšanas režīmā tālruņa akumulatora darbība ilgst līdz 48 dienām.

Kompānija šo tālruni tirgotājiem pasaulē sāks izsūtīt jūnijā, un tas būs pieejams 90 valstīs.

Sākotnēji «Asha 501» būs pieejams ar 2G interneta pieslēgumu, jo 80% pasaules darbojas 2G vidē, pavēstīja Elops. Vēlāk gan «Nokia» paredzējusi paplašināt šo tālruņu klāstu un iekļaut arī 3G telefonus.

Kā ziņots, «Nokia» šā gada pirmo ceturksni noslēdza ar 339 miljonu eiro (238,2 miljonu latu) tīrajiem zaudējumiem.

Kompānijas viedtelefonu pārdošanas apjoms pasaulē iepriekšējā ceturksnī sarucis par 49%.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu