Nolans: Izlase PČ un olimpiskajā kvalifikācijā bija kā diena pret nakti (43)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Teds Nolans portālam «Apollo» atzina, ka nav pārliecināts, vai bez Sanda Ozoliņa komandai būtu izdevies izcīnīt ceļazīmi uz Soču olimpiskajām spēlēm.

«Olimpiskais kvalifikācijas turnīrs bija grūtākā pieredze manā trenera karjerā,» neslēpj Nolans. «Ja uzvari, tad iegūsti tiesības pārstāvēt valsti skaistākajos sporta svētkos pasaulē. Pēdējos mēnešos savā prātā izspēlēju tūkstošiem dažādu scenāriju, ar kādiem mēs varētu sastapties šajā turnīrā, un mentāli sagatavoju sevi

«Salikt kopā talantus nav tas pats, kas izveidot komandu. Visgrūtākais šajā posmā bija atrast pareizos cilvēkus, ar kuriem būtu vislielākās izredzes sasniegt pozitīvu rezultātu,» norāda treneris.

«Tādēļ nav iespējams pārvērtēt Sanda Ozoliņa lomu. Manuprāt, viņš bija ļoti, ļoti liela daļa no panākuma. Ja mums viņa nebūtu, tad es neesmu pārliecināts, vai Latvijas izlase nākamgad spēlētu Sočos,» atklāti saka Nolans. «Viņa līdera īpašības bija izcilas. Ozoliņš spēja nomierināt komandu sarežģītākajās spēles situācijās un palīdzēja spēlētājiem koncentrēties katrai spēlei.»

Treneris uzsver, ka pēc pārbaudes turnīra Francijā decembra vidū, kad tika zaudēts Dānijai un Francijai (4:7), viņu neesot pārņēmis izmisums. «Pārbaudes spēles tam arī ir domātas, lai dotu jaunu pieredzi un saprastu, ko varam sagaidīt no citām komandām. Pirms kvalifikācijas turnīra zinājām, ka mums jābūt gataviem spēlēt pret labām komandām.»

«Pēdējā spēlē pret Franciju gaidīju smagu cīņu. Pirmajā trešdaļā viņi bija labāki un pelnīti izvirzījās vadībā, taču, ka mēs zinām, hokeju spēlē 60 minūtes. Es zināju, ka ar mūsu līderu īpašībām un komandas cīņas garu mums izdosies atspēlēties,» saka Nolans.

«Ar ko atšķīrās Latvijas izlase olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā un pasaules čempionātā? Atšķirība bija kā diena pret nakti. Šī komanda bija ļoti profesionāla un koncentrējusies savam mērķim. Turklāt es jutu, ka ikvienam spēlētājam ir patiess gods pārstāvēt savu valsti. Mums bija spēcīgi līderi un apņēmības pilni spēlētāji,» skaidro Nolans. «Kā izdevās tik īsā laikā radīt izmaiņas? Es vairāk koncentrējos uz cilvēkiem nekā meistarību. Uzvarēt iespējams ar spēlētājiem, kuri ir gatavi sevi ziedot mērķa vārdā, tāpēc mēs gribējām redzēt komandā tieši šādus hokejistus. Tas bija svarīgākais nosacījums, komplektējot komandu.»

Komentāri (43)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu