Nolans: Ja gribam tikt tālu, jāiet visiem kopā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Jau šīs nedēļas beigās Latvijas hokeja izlase uzsāks cīņu pasaules čempionātā, uz kuru komandu pirmoreiz vedīs kanādiešu speciālists Teds Nolans. Aizvadītās pārbaudes spēles līdzjutējiem atstājušas patīkamu iespaidu un ļauj ar optimismu raudzīties Stokholmas virzienā. Bet tas jau būs cits stāsts.

«Domāju, ka esam diezgan tuvu optimālajai gatavībai. Vēl pievienosies daži puiši, kuriem pēdējās pārbaudes spēlēs būs iespēja iejusties komandā. Pēdējā laikā esam smagi strādājuši un puiši ir sapratuši manu spēles koncepciju. Mačos pret Franciju svarīgākais būs saprast, kas mēs esam. Nav svarīgi pret ko spēlēsim, galvenais ir izpildīt uzdevumus uzbrukuma, aizsardzības un vidējā zonā. Pārbaudes spēlēs nekad neskatos uz rezultātu, bet gan uz saturu,» norāda Nolans.

«Uzvarēt, lai labā noskaņojumā dotos uz pasaules čempionātu? Man tas nav svarīgi, jo šobrīd netiek izcīnītas trofejas. Nozīme ir tikai tam, ka mēs spējam izpildīt spēles plānu. Ja mēs uzvarēsim, bet neizpildīsim uzdevumus laukumā, tad tas nebūs nekas labs. Mums jāspēlē noteiktā stilā, bet uzvaras ir tikai tam pakārtota vērtība. Ja spēlēsim pareizi, tad būs arī pozitīvs rezultāts,» uzsver treneris.

Jautāts par to, vai pēdējā pārbaudes spēle pret Krieviju (1:0) bija līdz šim labākais mačs, Nolans nebūt nesāk slavēt sevi vai komandu. «Bija brīži, kuros nospēlējām labi, un bija brīži, kuros mums paveicās un Edgars [Masaļskis] atvairīja vairākus sarežģītus metienus. Taču emocionālā ziņā šī bija viena no labākajām spēlēm. Es saprotu, ka Latvijas un Krievijas duelis ir tikpat emocionāls kā Kanādas un ASV savstarpējās spēles, tomēr mums šis emocionālais noskaņojums ir jāsaglabā arī uz pārējiem mačiem.»

Nolana vadībā Latvijas izlase savā zonā cenšas spēlēt zonas aizsardzību, nevis paļauties uz viens pret vienu aizsardzību. «Ja sanāk spēlēt viens pret vienu ar [Jevgeņiju] Malkinu, [Aleksandru] Ovečkinu vai Sidniju Krosbiju, viņi tevi apspēlēs, tādēļ labāk ir katram uzņemties atbildību par konkrētu laukuma vietu. Mums jāskatās reāli uz savām iespējām un jācenšas tās izmantot,» uzskata treneris.

Pēc pirmā pārbaudes turnīra Nolans atzina, ka vērtējis ne tikai spēlētājus, bet arī savus asistentus Arti Ābolu un Viktoru Ignatjevu. «Arī treneri mani nepazina un nezināja, kādas sistēmas es izmantoju un kādu spēles stilu piekopju. Viņi ir ļoti izpalīdzīgi, viņi labi zina spēlētājus un līdz šim brīdim mūsu sadarbība ir bijusi veiksmīga. Kāpēc spēles beigās komandai uzdevumus paskaidro Ābols? Es nezinu, kā tas ir ierasts Eiropā, taču tā notiek Ziemeļamerikā. Tieši trenera palīgi ir atbildīgi par skaitlisko mazākumu un vairākumu, kā arī minūtes pārtraukumiem. Tā ir bijis kopš sāku strādāt par treneri. Turklāt arī treneru kolektīvs ir komanda, kurā katram ir savi uzdevumi,» skaidro Nolans.

Ko novēlēt trenerim un komandai pirms došanās uz pasaules čempionātu? «Novēliet mums labu veselību un drošu ceļojumu, bet, kad būsim nokļuvuši galamērķī, viss izšķirsies hokeja laukumā. Esam labi pastrādājuši un gatavi cīnīties. Es jau puišiem šodien teicu: «Ja gribiet kaut kur nokļūt ātri - ejiet vienatnē, bet, ja gribiet tikt tālu - jāiet visiem kopā»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu