Nolans: Mums ir plāns, kā izmantot Daugaviņu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlasei nākamās nedēļas sākumā gaidāmajās pēdējās divās pārbaudes spēlēs pirms pasaules čempionāta pret Franciju galvenais būs parādīt labu sniegumu aizsardzībā, uzskata Latvijas valstsvienības galvenais treneris Teds Nolans.

Latvijas un Francijas izlases «Arēnā Rīga» spēkosies pirmdien un otrdien. «Šajos mačos galvenais būs sniegums aizsardzībā, bet uzbrukums jāpadara stabilāks, jo līdz šim labas epizodes visu laiku mijas ar sliktām,» aģentūrai LETA pastāstīja Nolans.

Treneris atzina, ka valstsvienības treniņos turpinās smags darbs, uzlabojot visus spēles komponentus - aizsardzību, uzbrukumu un spēli vidējā zonā. «Tagad treniņos lielāku uzmanību pievēršam uzbrukumam un spēlei bez ripas, lai veiksmīgi izveidotu pāreju no aizsardzības. Puiši par sevi jūtas pārliecināti,» teica Nolans.

Svētdien vai pirmdien Latvijas izlasei pievienosies uzbrucējs Kaspars Daugaviņš, kura pārstāvētā Otavas «Senators» komanda izstājās no NHL Stenlija kausa izcīņas. Netiek izslēgts, ka viņš dosies laukumā jau kādā no spēlēm pret Franciju.

«Mums ir plāns, kā viņu izmantot,» par Daugaviņu izteicās Nolans. «Šajā komandā viņam vienmēr būs vieta, jo Daugaviņš ir viens no valsts labākajiem hokejistiem. Pagaidām nezinām, vai viņš spēlēs pirmajā uzbrucēju trijniekā ar Jāni Spruktu un Miķeli Rēdlihu, jo tur labi izskatās Miks Indrašis, - šai maiņai ir izveidojusies sava ķīmija. Pēc Daugaviņa ierašanās, lai arī viņš laukumā pavadīs daudz laika, uzbrukumā jāsaglabā līdzsvars.»

Runājot par aizsargu Oskaru Bārtuli, saistībā ar kuru izskanējušas runas, ka NHL klubs Filadelfijas «Flyers» viņu treniņos neizmantojot, Nolans atzina, ka pastāvot zināma iespēja, ka «Flyers» viņu varētu atbrīvot.

«Lai ar to nodarbojas mūsu un viņu ģenerālmenedžeri, taču, ja klubam par Bārtuli plānu tomēr nav, dalība pasaules čempionātā viņam varētu būt labs brīdis šajā sezonā,» izteicās Nolans.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu