Nolans salīdzina Girgensonu ar Grecki jaunībā (17)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

NHL komandas Bufalo «Sabres» galvenais treneris Teds Nolans kārtējo reizi veltījis cildinošus vārdus latviešu uzbrucējam Zemgum Girgensonam.

Aizvadītās nakts mačā pret Toronto «Maple Leafs» (3:4) Girgensons izpildīja 13 spēka paņēmienus, tikai par vienu atpaliekot no NHL rekorda. Tāpat viņš veica sešus metienus pa vārtiem un tika atzīts par mača otro spožāko zvaigzni.

«Ziniet, ar Veinu Grecki šajā vecumā bija jārīkojas tāpat kā ar Zemgu. Viņam bija tāda pat darba ētika. Treneriem bija jādzen viņu nost no ledus. Treneriem tā ir bijis jārīkojas ar visiem labajiem hokejistiem,» norāda Nolans.

Ļoti cildinoši vārdi, ja tiec salīdzināts ar The Great One, tomēr Girgensonam un Greckim šī īpašība patiešām ir kopīga - abus treniņos nācies dzīt nost no laukuma.

Nolans piebilst, ka to pašu viņš redzējis Petā Lafonteinā, kurš savulaik bija viņa komandas hokejists, bet tagad ir viņa darba devējs. Tā esot daļa no saistībām - kaislība pret sporta veidu, kurš ne vienmēr bijis saudzīgs pret tevi.

«Viņu nav jāmudina spēlēt. Viņš mīl hokeju,» uzsver Nolans.

«The Buffalo News» žurnālists Džerijs Salivens atgādina, ka Zemgum tikai pirms nedēļas apritēja 20 gadi un viņš NHL aizvadījis tikai pusi sezonas, taču jau kopš pirmās dienas bijis līdzjutēju mīlulis.

«Viņš ir personība par kādu fani ir sapņojuši gadiem. Spēlētājs ar labākā uzbrucēja atlētiskajām īpašībām un ceturtās maiņas uzbrucēja cīņas garu - īsts spēka uzbrucējs,» raksta Salivens.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu