Nolans uz pārbaudes spēlēm pret Krieviju vēl nebūs kopā ar izlasi (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlasei šonedēļ Rīgā gaidāmajās pārbaudes spēlēs pret Krievijas valstsvienību tomēr nāksies iztikt bez sava galvenā trenera Teda Nolana, aģentūrai LETA apstiprināja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Māris Gorbunovs.

Nolana ierašanās Rīgā iepriekš tika gaidīta šonedēļ vēl pirms piektdien un sestdien gaidāmajiem mačiem pret Krieviju, tomēr pēc NHL kluba Bufalo «Sabres» sezonas beigām viņam ASV ir jāuzkavējas ilgāk.

Pašlaik tiek gaidīts, ka Nolans izlasei pievienosies ap nākamās nedēļas beigām. Valstsvienībai 25. un 26. aprīlī Rīgā gaidāmas divas pārbaudes spēles pret Francijas hokejistiem.

Latvijas izlasi līdz Nolana atbraukšanai turpinās trenēt viņa palīgi Toms Kūlens un Kārlis Zirnis.

Tāpat «Sabres» komandā sezonu ir beidzis vienīgais latvietis NHL Zemgus Girgensons, kurš jau iepriekš paudis gatavību piedalīties pasaules čempionātā. Viņa pievienošanās valstsvienībai prognozējama ap aprīļa pēdējiem datumiem.

Pašlaik zināms, ka Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā dažādu iemeslu dēļ nespēlēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs, Arvīds Reķis, Georgijs Pujacs un Oskars Bārtulis, kā arī uzbrucējs Jānis Sprukts. Tāpat salīdzinājumā ar tiem spēlētājiem, kas piedalījās Latvijai veiksmīgajās Soču olimpiskajās spēlēs, nespēlēs arī Sandis Ozoliņš, bet vārtsargs Kristers Gudļevskis, visticamāk, izlasei pievienosies vien pēc NHL vienības Tampabejas «Lightning» sezonas beigām. Tāpat nav izslēgts, ka pēc klubu sezonas uz Ziemeļameriku būs jādodas arī Ronaldam Ķēniņam, bet Ralfs Freibergs un Vitālijs Pavlovs šobrīd gaida lēmumus pēc pozitīvām dopinga analīzēm.

Pašlaik ar ceļgalu un plaukstas locītavu traumām cīnās Mārtiņš Karsums, kura dalība čempionātā ir neskaidra. Tikmēr savu jāvārdu spēlēšanai valstsvienībā teicis pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kā arī uzbrucēji Kaspars Daugaviņš un Miķelis Rēdlihs.

Piektdien un sestdien Latvijas izlase savā laukumā divās pārbaudes spēlēs tiksies ar Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto Krievijas valstsvienību. Latvijas un Krievijas izlases gaidāmajā pasaules čempionātā spēlēs kopīgā apakšgrupā.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu