Noliedz, ka ir valstis, kur nodokļus samazinātu straujāk nekā Latvijā (158)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Finanšu ministrs Andris Vilks (V) noliedz, ka Eiropā būtu valstis, kurās nodokļu samazināšana notiktu straujā nekā Latvijā. Viņš norāda – neko līdzīgu Latvijai neviena valsts nevar atļauties.

Sarunā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» ministrs noliedza sociālajos medijos minētos pārmetumus, ka «Vienotība» mānās, apgalvojot, ka Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kur samazina nodokļus.

Atbildot uz apgalvojumu, ka arī Slovēnijā un Lielbritānijā nodokļi tiek samazināti, Vilks norādīja, ka, piemēram, Slovēnija «drīz būs Starptautiskā Valūtas fonda programmā», savukārt citviet nodokļu samazināšana ir niecīga.

«Tāds plāns [kā Latvijā] attiecībā uz darbaspēka nodokļiem, tāds nebūs nekur Eiropā. Tādi apjomi, kā Latvijā. Nav nekas līdzīgs un nebūs, neviens neko nevar atļauties,» teica ministrs.

Runājot par sabiedrības skepsi attiecībā uz valdības darbu budžeta izstrādāšanā, Vilks skaidroja, ka visi grib straujāku progresu.

«Skepse ir daudzās valstīs. Tas ir kopējs noskaņojums. Mums ir bijuši grūtāki gadi, tāpēc gribas lielāku progresu. Bet esam jau daudz sasnieguši un daudzās jomās esam labāki. Toreiz - pirms krīzes - izdevumi bija nepamatoti, uzpūsti,» pauda ministrs.

Par opozīcijas priekšlikumiem valsts budžetam Vilks norādīja, ka visu prasību izpildīšanai vajadzīgi simtiem miljoni, varbūt pat miljards latu, kas nav reāli.

Komentāri (158)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu