Nopērk ASV hokeja izlases 1980. gada zelta medaļu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kāds ASV rančo īpašnieks sestdien nopirka kādreizējā ASV hokeja izlases spēlētāja Marka Velsa 1980. gada Leikpleisadas olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu.

Medaļu rančo īpašnieks, kura vārds netiek publiskots, iegādājās par 310 700 dolāriem (154 679 latiem). Šī summa ir par trīs reizēm lielāka nekā tika plānots.

ASV hokeja izlase Leikpleisidas olimpisko spēļu finālā uzvarēja Somijas valstsvienību uz izcīnot zelta medaļas. Šis ASV hokejistu sasniegums tiek dēvēts par «Brīnumu uz ledus», jo pirms tam pusfinālā amerikāņi pārspēja par galveno favorīti uzskatīto PSRS valstsvienību.

Pārdotās medaļas īpašnieks Velss bija 21 gadu vecs, kad ASV izcīnīja zelta medaļas. Viņš godalgu jau pirms tam pārdeva kādam privātam kolekcionāram, kurš vēlāk izlēma to pārdot tālāk.

Velsu 1977. gadā draftēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Monreālas «Canadiens», taču NHL nevienu spēli tā arī neaizvadīja.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu