Nopietnas galvas traumas pie šūpolēm vakar guvuši divi bērni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vakar Zemgalē visai nopietnas galvas traumas guvuši divi bērni. Viens no viņiem izkritis no šūpolēm, bet otrs - piegājis pārāk tuvu tām, kad tajās šūpojās cits bērns, aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Piecus gadus vecs puika piegājis pārāk tuvu šūpolēm, kad ar tām dabūjis triecienu pa galvu. Bērns ar galvas traumām un izsistiem zobiņiem nogādāts slimnīcā. Tāpat hospitalizēta astoņus gadus veca meitene, kura šūpojusies, bet izkritusi. Arī šai meitenei konstatētas galvas traumas.

Savukārt muguras traumu vakar guvusi kāda Vidzemē dzīvojoša desmit gadus veca meitene, kura nokrita no zirga. Mediķiem ir arī aizdomas par ribu lūzumiem.

Vēl mediķi vakar snieguši palīdzību vairākos traumu gadījumos, kas saistīti ar nokrišanu no dažādiem braucamajiem. Vidzemē galvas traumu, nokrītot no velosipēda, guvis 15 gadus vecs jaunietis. Zemgalē 34 gadus vecs vīrietis, alkohola reibumā vadot motorolleru, krita un guva galvas traumu. Arī Rīgā vakar traumas guvuši divi motorolleru vadītāji. 30 gadus vecam vīrietim pēc kritiena mediķi konstatēja pleca traumu, bet 22 gadus vecam vīrietim - galvas traumu un kājas lūzumu. Rīgā slimnīcā nogādāti arī trīs velosipēdisti, kuri traumas guvuši pēc kritieniem. Bez braukšanas ar velosipēdu kādu laiku būs jāiztiek 31 un 58 gadus vecām sievietēm, kā arī 60 gadus vecam vīrietim.

Zemgalē visai mīklainos apstākļos pirms vairākām dienā, pļaujot zāli, kritis 41 gadus vecs vīrietis, kurš mediķu palīdzību lūdzis tikai vakar. Viņam konstatēts ribu lūzums. Savukārt 28 gadus vecs vīrietis, zāģējot metālu, iezāģējis kājā. Šis negadījums notika Zemgalē, bet Vidzemē - 40 gadus vecs vīrietis skaldījis malku, kad iecirtis sev rokā.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD saņēmis 1203 izsaukumus, no kuriem 189 bijuši traumu gadījumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu