Noraida notiesātā jurista Džeriņa lūgumu atlikt cietumsoda izpildi (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa noraidījusi par kukuļdošanas noziegumiem notiesātā jurista Edgara Džeriņa lūgumu atlikt viņam piespriestā cietumsoda izpildi, aģentūru LETA informēja tiesas priekšsēdētājas palīgs Jānis Jaksons.

Džeriņš, kurš bija klāt lēmuma pieņemšanas brīdī, netika apcietināts tiesas zālē. Pēc tiesas rīkojuma par sprieduma izpildi tas būs jādara policijai.

Džeriņš tiesai lūdza atlikt piespriestā soda izpildi par trīs mēnešiem, proti, līdz rudenim.

Kā ziņots, Augstākās tiesas Senāts atstāja negrozītu Rīgas apgabaltiesas 2011.gada 23.novembra spriedumu, ar kuru Džeriņam par uzkūdīšanu dot kukuli un par kukuļa piesavināšanos piespriests cietumsods uz vienu gadu.

Džeriņš uz apsūdzēto sola tiesā nonāca, jo 2006.gada sākumā viņš, solot kādam Guntim Gardam iekārtot pansionātā vecus cilvēkus, nelikumīgi bija saņēmis no Gardas 2200 latus, lai it kā nodotu tos tālāk kādai pašvaldības amatpersonai. Garda patiesībā bija sadarbojies ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju, kura darbinieki Džeriņu vēlāk aizturēja.

Plašākai sabiedrībai Džeriņš kļuva pazīstams, kad viņš aktīvi iesaistījās lietās, kas saistītas ar ceļu satiksmes noteikumiem un to interpretāciju. Pēdējā laikā Džeriņš aicināja cīnīties par savām tiesībām to automašīnu īpašniekus, kuri saņēmuši soda kvītis par fotoradaru fiksētajiem pārkāpumiem.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu