«Nordea» Rīgas maratons - vienīgais Ziemeļeiropā ar augstāko IAAF kvalitātes novērtējumu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

«Nordea» Rīgas maratons jau trešo gadu pēc kārtas iegūst Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) «Bronzas» kvalifikācijas zīmi (Bronze Label).

Paredzams, ka augstais starptautiskais novērtējums un Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas statuss nākamajā gadā vēl vairāk palīdzēs rosināt ārvalstu skrējēju interesi par Rīgu, paplašinot maratonā pārstāvēto valstu ģeogrāfiju un pulcējot arvien augstākas raudzes sportistus. Dalību 2014. gada 18. maijā apstiprinājuši arī titulētākie Latvijas sportisti Jeļena Prokopčuka un Valērijs Žolnerovičs, kuri Rīgā startēs attiecīgi pusmaratona un maratona distancēs.

Saņemot augsto kvalitātes novērtējumu jau trešo gadu pēc kārtas, «Nordea» Rīgas maratons joprojām ir vienīgais maratons Ziemeļeiropā un viens no nedaudzajiem pasaulē, kas saņēmis Starptautiskās Vieglatlētikas federācijas (IAAF) prestižo kvalitātes novērtējumu. IAAF kvalitātes zīmi maratons var saņemt izpildot precīzi definētus kritērijus, kas ietver pasākuma norisi, sākot no trases kvalitātes un organizācijas, dalībnieku un līdzjutēju servisa un mārketinga, līdz sasniegtajiem sportiskajiem rezultātiem un elites skrējēju kvalifikācijas līmenim.

Paredzams, ka augstais starptautiskais novērtējums kombinācijā ar Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas plānotajām aktivitātēm, vēl vairāk palīdzēs rosināt ārvalstu skrējēju interesi par Rīgu, paplašinot maratonā pārstāvēto valstu ģeogrāfiju. Jau 2013. gadā skrējienā Rīgā piedalījās 2 484 skrējēju no 65 pasaules valstīm.

Šogad IAAF kvalifikācijas zīmi visā pasaulē drīkstēja izmantot 47 maratoni un desmit pusmaratoni, starp kuriem atzīmējami – Tokijas maratons, Romas maratons, Parīzes maratons, Prāgas maratons un pusmaratons, Londonas maratons, Bostonas maratons, Berlīnes maratons, Amsterdamas maratons, Venēcijas maratons un citi.

2014. gada IAAF kvalifikācijas zīmi saņēmušo maratonu un pusmaratonu saraksts tiks paziņots līdz 2014.gada marta beigām. 2014.gadam jau kvalificēto maratonu saraksts atrodams http://www.iaaf.org/competitions/iaaf-label-road-races/calendar/2014

Latvijas labākie maratonisti plāno skriet Rīgā

18. maijā Latvijas skrējējiem un skatītājiem būs iespējams baudīt titulētāko Latvijas skrējēju un Latvijas rekordistu sniegumu. Maratona distancē kungu konkurencē par vietu uz goda pjedestāla kopā ar Kenijas, Etiopijas un citu skriešanas lielvalstu skrējējiem cīnīsies Valērijs Žolnerovičs, kuram 2013. gadā ar rezultātu 2.15:55 izdevās labot ilggadējo Latvijas rekordu maratonā vīriešiem. Bet pusmaratona distancē jau trešo gadu pēc kārtas čempiones titulu aizstāvēs Jeļena Prokopčuka, kura jau pavisam drīz Latvijas godu aizstāvēs arī Ņujorkas maratonā.

Balvu fonds uzvarētājiem un labākajiem skrējējiem no Latvijas

Lai veicinātu sportisko rezultātu izaugsmi un labāko Latvijas skrējēju dalību, 2014. gada TOP3 uzvarētāju naudas prēmiju apmēri tiks noteikti, balstoties uz skrējiena rezultātiem, savukārt TOP3 Latvijas sportistiem ieviests atsevišķs balvu fonds. Kopējam balvu fondam sasniedzot 30 000 EUR, pirmās vietas ieguvēji vīriešu un sieviešu distancēs varēs saņemt līdz pat 4 000 EUR lielas naudas prēmijas, kungiem skrienot zem 2h15min, bet dāmām zem 2h35min. TOP3 Latvijas sportisti tāpat tiks prēmēti, balstoties uz rezultātiem, par augstāku sasniegto rezultātu izmaksājot lielāku naudas balvu.

Organizatori cer, ka jaunais balvu fonds mudinās uzstādīt jaunu «Nordea» Rīgas maratona rekordu, kā arī veicinās vadošo Latvijas skrējēju dalību. Patreizējais rekords vīriešu konkurencē pieder Duncan Koech no Kenijas (2.15:34, uzstādīts 2013. gadā), bet sieviešu konkurencē Destai Girmai no Etiopijas (2.37:14, uzstādīts 2011.g.).

Reģistrācija pasākumam

Atgādinām, ka dalībai «Nordea» Rīgas maratonā ir iespējams pieteikties jau no šī gada 18.septembra līdz 2014.gada 17.maijam, piesakoties oficiālajā mājas lapā www.nordearigasmaratons.lv un Nordea bankas klientu apkalpošanas centros visā Latvijā. Kā jau ierasts pasākuma ģenerālsponsors «Nordea» banka visiem saviem klientiem līdz 2014.gada 30.aprīlim piedāvā iespēju pieteikties ar 10% atlaidi no dalības maksas.

Mēneša laikā kopš reģistrācijas uzsākšanas, startam 2014. gada 18. maijā reģistrējušies jau gandrīz pustūkstotis skrējēju no 17 pasaules valstīm.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu