«Norīt krupi» izvirzīta «Lielā Kristapa» balvai piecās nominācijās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

Filmu studijā «RIJA» 2010.gadā producētā animācijas filma «Norīt krupi» nominēta Latvijas Nacionālā filmu festivāla «Lielais Kristaps 2012» balvai 5 nominācijās:

  • Labākā animācijas filma
  • Labākais scenārists
  • Labākais animācijas filmas režisors
  • Labākais animācijas filmas mākslinieks
  • Labākais montāžas režisors

«Norīt krupi» ir ironisks Latvijas sabiedrības ikdienas atspoguļojums – gatavība klusējot pakļauties citu uzspiestajam viedoklim un iegribām. Desmit minūšu garā animācijas filma vēsta par kādu mazpilsētu, kurā dzīvo «apaļie» intelektuāļi un «kantainie» praktiķi. «Apaļie» ir nosvērti, veiksmīgi un labsirdīgi - viņu miers slēpjas spējā «rīt krupjus», savukārt «kantainie» ir pragmatiski reālisti un nekādus krupjus nerij. Tie labu atdara ar labu, ļaunu ar ļaunu, līdz nejauši uzzin, ka «apaļie» rij krupjus.

Filmas režisors, mākslinieks un montāžas režisors ir Jurģis Krāsons, scenārija autors - Ivo Briedis, producents – Vilnis Kalnaellis, bet mūziku sacerējis Andris Barons.

Pasaules pirmizrādi «Norīt krupi» piedzīvoja 2010.gada maijā Kannu kinofestivāla īsfilmu konkursa programmā. Kopumā filma līdz šim izrādīta vairāk nekā 50 filmu festivālu programmās, un saņēmusi vairākus apbalvojumus:   
2010.gadā kinoforumā «Arsenāls» «Norīt krupi» atzīta par labāko Baltijas animācijas filmu un kā labākā animācijas filma saņēmusi divas balvas (Grand Prix un «Zelta Mikeldi») Starptautiskajā dokumentālo un īsfilmu festivālā ZINEBI Spānijā. 2011.gadā «Norīt krupi» atzīta par labāko animācijas filmu 17. Starptautiskajā īsfilmu festivālā Dramā (Grieķija) un par labāko īsfilmu 17. starptautiskajā fantāzijas filmu festivālā Lundā (Zviedrija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu